Annons

De lanserar ett Uber för väktare: ”Vill nå tiotusentals i år”

Erik Forsberg, vd för Vakta, med sitt nya trygghetslarm i mobilen.
Erik Forsberg, vd för Vakta, med sitt nya trygghetslarm i mobilen.
Startupbolaget Vakta lanserar ett trygghetslarm som knyter samman privatpersoner med tusentals behöriga väktare redo för utryckning. ”Allt sker genom en knapp i mobilen”, säger vd:n Erik Forsberg.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Vakta lanserade sin första tjänst hösten 2019, och var då en plattform för upphandling av väktartjänster grannar emellan. 

Men tjänsten lyfte inte och bolagets kundundersökningar visade att folk var mer intresserade av ett personligt trygghetslarm. 

Nu möter Vakta efterfrågan med en app man kallar Vakta Companion. Med den går det att som privatperson tillkalla en av tusentals behöriga väktare från en av en rad olika larmbolag. Det hela är lite som ett ”Uber för väktare”.

Man aktiverar tjänsten genom att hålla nere en knapp i appen.

”Det är ett trygghetslarm i mobilen. Om man känner sig hotad så aktiverar man tjänsten genom att hålla nere en knapp i appen. Släpper man fingret går larmet och en väktare skickas ut. Man kan givetvis avstyra med en kod om hela skett av misstag”, förklarar vd:n Erik Forsberg.

Tjänsten har redan smyglanseras för 200 testanvändare i norrort som får prova den gratis. Målet är att öppna i hela Stockholm i juni, och sedan följa upp med Göteborg, Uppsala och fler andra större städer under 2020.

Tjänsten ska då kosta 139 kronor per månad. Då ingår två fria utryckningar per år. Utryckningar utöver det kostar 300 kronor per tillfälle. 

Daniel Laurén, medgrundare och investerare i Vakta.
Daniel Laurén, medgrundare och investerare i Vakta. Foto: Jesper Frisk

Hur många användare räknar ni med att få?

”Innan coronakrisen tänkte vi nog att allt under 10 000 användare i år skulle vara ett misslyckande. Nu blir det kanske svårare, eftersom folk inte rör sig ute i samma utsträckning. Men vi har en ambition att nå tiotusentals användare i år”, säger vd Erik Forsberg.

Han är även en av bolagets tre grundare. De övriga två är Alexander Yngling och serieentreprenören Daniel Laurén, som även investerat via sitt bolag Aldeon.

Läs mer: Daniel Laurén startar investmentbolag med Paradox-profiler

Bolaget har hittills tagit in 4,3 miljoner kronor i rikskapital och räknar med att genomföra en till finansieringsrunda under sommaren. 

Vaktas första tjänst lockade ett par hundra användare och har inte genererat några större intäkter.

”Vi kör på med båda tjänsterna, men om Vakta Companion lyfter kanske den tar över helt”, säger vd Erik Forsberg.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer