Annons

De plockar in 80 miljoner – tar sikte på First North

Per Lauritzson, Carl Palmstierna och Jens Lauritzson.
Per Lauritzson, Carl Palmstierna och Jens Lauritzson. Foto: Press
Spelteknik-bolaget Flexion Mobile tar in 80 miljoner kronor och siktar på en notering på First North. Bolaget har sin bas i London, men är grundat av två svenskar och har Carl Palmstierna som ordförande.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Investerarnätverket Blasieholmen Investment Group (BIG) fortsätter att finansiera och notera teknikbolag på löpande band. Senast i raden är Flexion Mobile, ett bolag som bygger plattformar för androidspel.

”Vi hjälper spelutvecklare med distribution på nya androidplattformar med hjälp av en patenterad teknologi”, säger Jens Lauritzson, vd på Londonbaserade Flexion Mobile som han grundat med sin bror Per Lauritzson.

Med hjälp av BIG har bolaget stängt en runda på 79 miljoner kronor. I denna summa ingår 60 miljoner kronor i nytt kapital till bolaget samt avgifter och försäljning av existerande aktier av grundarna.

Pengarna från nyemissionen ska användas för att snabba på den internationella expansionen. Flexion uppger att de redan har distributionsavtal med flera stora aktörer som Amazon, Samsung, Alibaba, japanska KDDI och koreanska Onestore.

”Alla de här aktörerna har egna app-butiker och vi hjälper spelutvecklare att ta sig in där. Med hjälp av vår teknik kan man ompaketera och distribuera spel på alla dessa plattformar”, säger Jens Lauritzson.

Är det mycket komplicerat att publicera spel i dessa app-butiker?   

”Ja, det är komplicerat att integrera och underhålla alla dessa kanaler samtidigt. Vi klarar det utan att behöva be kunden om spelens källkod.”

Men kan inte spelutvecklarna göra detta själva?

”Det kan dom! Men det behöver ett helt team för varje ny kanal. Det vanliga är att de fokuserar på Google Play och App Store och har ofta inte energi till annat. Vi tar hand om resten.”

Ni är baserade i London. Varför vill ni notera bolaget i Stockholm?

”Spelmarknaden i Stockholm är ju glödhet med många börsnoteringar. Det finns en hög kunskap och många som tjänat mycket pengar på spel, vilket gör att det finns ett intresse att investera i bolag som vårt.”

Enligt Jens Lauritzson har Flexion Mobile just nu en omsättning på cirka 22 Mkr på rullande 12-månadersbasis. Just nu förbränner man en dryg miljon per månad.

”Men vi räknar inte med att behöva ta in mer kapital än detta. Tanken är att pengarna ska räcka till att nå breakeven inom fem år”, säger han.

Efter emission får bröderna Lauritzson en ägarandel drygt 27 procent ihop. Två andra viktiga delägare är finansmannen Carl Palmstierna med 8,7 procent av aktierna och 6:e Ap-fonden med 8,4 procent av aktierna. Carl Palmstierna är även ordförande för bolaget. 

Nyemissionen har genomförts med hjälp av Blasieholmen Investment Group (BIG), ett slags investerarnätverk som specialiserar sig på finansiering av tillväxtbolag innan börsintroduktion. BIG står bland annat bakom noteringen av bolag som Cassandra Oil, Myfc, Nicoccino, Karessa Pharma, Saltx, Klaria Pharma, Frisq, Svenska Aerogel och Aligera.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer