Annons

De säljer sitt bolag till Avito-investeraren

Erik Larsson (tv) och Fredrik Montell har grundat Brandson. Foto: Brandson
Erik Larsson (tv) och Fredrik Montell har grundat Brandson. Foto: Brandson
Per Brilioth, vars Vostok New Ventures har investerat i succéer som Hemnet och miljardbolaget Avito, har gjort en privat investering sökoptimeringsföretaget Brandson.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Brandson (NTL) grundades 2010 för att hjälpa företag med sin marknadsföring på nätet. Vinsten började trilla in redan året därpå och under 2016 noterade bolaget en vinstmarginal på 35 procent med 18 miljoner kronor i omsättning.

Nu vill dock grundarna Fredrik Montell och Erik Larsson gå vidare.

Vi kände att vi ville göra någonting nytt

”Vi kände att vi ville göra någonting nytt. Det var ett bra läge att gå vidare med rätt ägare som tar över”, säger Fredrik Montell.

Nu köps byrån upp av reklamprofilen Luca di Stefano, som under flera år suttit i bolagets styrelse, samt Per Brilioth och investerarna Gerard Dal, Kostas Psomas, Per Vasilis.

”Vi ser att det är en marknad som växer enormt. Säljarna hade drivit bolaget i sju år och kände att det var dags att göra andra saker i livet”, säger Luca di Stefano, Brandsons nya vd.

Per Brilioth har genom Vostok New Ventures (NTL) investerat i ett flertal bolag, bland annat den ryska Blocket-kopian Avito (NTL) och Hemnet (NTL). Han äger även privat aktier i mobilcasinot Leo Vegas (NTL) till ett värde om 16 miljoner kronor, enligt ägartjänsten Holdings.

Läs mer: Avito-grundaren talar ut om dusterna med Kinnevik

Vad kvintetten betalar för Brandson vill Luca di Stefano inte uppge.

Brandson hjälper sina kunder med marknadsföring på nätet, framförallt genom sökoptimering men också via köpta reklamord och, på senare tid, via reklamkampanjer i sociala medier.

”Syns du inte på förstasidan, så finns du egentligen inte. Speciellt i dag när vi använder våra mobiltelefoner i så stor utsträckninga”, säger Luca di Stefano.

Målet är att SEO-byrån ska fördubbla omsättningen inom två år med bibehållen vinstmarginal.

Läs mer: Northzone gör miljardklipp i Avito

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies