Annons

De ska fixa personalkrisen i vården – tar in 5 miljoner från Gullspång Invest

Kave Soultani, medgrundare och vd för Medpeople.
Kave Soultani, medgrundare och vd för Medpeople. Foto: Pressfoto.
Medpeople matchar vårdpersonal med vårdinstanser genom sin digitala plattform. Bolaget har fått en raketstart och tar nu in nytt kapital för att expandera.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det digitala hr-bolaget Medpeople jobbar med bemanning inom vården. Bolaget grundades under sommaren förra året och ska redan nu ha cirka 3 000 konsulter och 200 olika vårdavdelningar i landet.

Nu tar bolaget in 5 miljoner kronor i nytt kapital för att växa ännu mer.

”Vi vill att vårdpersonalen ska vara samhällets mest nöjda yrkesgrupp. Både på individnivå men också för samhället i stort”, säger Kave Soultani, medgrundare och vd.

Idén till en digital tjänst för bemanning inom vården kom till när Kave Soultani tillsammans med Niclas Nilsson, som också är medgrundare, gjorde sitt examensarbete hos ett bemanningsföretag för vården. När man skulle göra slag i sak tog man också in de två utvecklarna Herman Nilsson och Emil Bjurström i projektet.

Under sitt första halvår omsatte bolaget 1,8 Mkr. I år räknar Kave Soultani med att omsättningen landar på omkring 12 Mkr. Med nya pengar i kassan kommer Medpeople att satsa på produktutveckling av appen, något man måste göra för att kunna expandera ytterligare i Sverige.

Läs mer: Gullspång Invest: ”Entreprenörer lär sig vård snabbare än vården lär sig tech” 

På sikt kommer man också se över en internationell expansion där Storbritannien hägrar.

Korta vakanser är i dag sjukvårdens största problem

Genom att ladda ner appen och registrera sig kan vårdpersonal ta kortare uppdrag inom olika sektorer inom vården. Antagningsprocessen, legitimations- och kvalitetskontroll samt jobbmatchning sköts automatiskt och helt digitalt. 

”Efter att man blivit godkänd så är det fritt fram att köra. Vi sköter allt från registrering till matchning av jobb, lönehantering och betygsättning i en och samma plattform”, säger Kave Soultani.

Enligt bolaget måste de attackera frågan från ett annat håll än tidigare aktörer – för att kunna hantera det mångåriga problemet med den omfattade personalbristen i vården.

Det ska ske genom att man snabbt fyller de korta vakanserna som leder till längre bortfall, menar Kave Soultani.

”Korta vakanser är i dag sjukvårdens största problem, samtidigt så är det få av de korta vakanserna som löses i dag. Om man löser dem så slipper man övertid bland den egna personalen. Övertid kan skapa stress vilket i sin tur leder till långa vakanser”, säger han.

”Det är många som registrerar sig hos oss som lämnat sjukvården eller inte orkar jobba heltid inom vården. De har känt att arbetsförhållandena inte är tillräckligt bra. De jobbar med något annat, saknar yrket och vill tillbaka till vården. Utmaningen är inte att det är brist på sjuksköterskor och läkare, det finns brist på de som vill jobba inom vården.”

I och med investeringen tar också Gustaf Brandberg, en av ägarna av Gullspång Invest, en plats i Medpeoples styrelse. 

”Vi tror på Medpeople inte bara för att det är ett starkt team som har byggt en fin och snabbt växande digital tjänst för vårdbemanning, utan även för att de har en genuin vilja att förbättra både för vårdpersonal och vårdgivare i en bransch som har stort behov av att effektiviseras”, säger Gustaf Brandberg i en kommentar.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer