Annons

De ska stoppa tidningsdöden – tar in 32 miljoner kronor

Tipsers anställda med vd:n Marcus Jacobsson i förgrunden.
Tipsers anställda med vd:n Marcus Jacobsson i förgrunden. Foto: Press.
E-handelsplattformen Tipser hjälper stora mediehus att hitta nya intäktskällor. Nu tar bolaget in nytt kapital och värderas till 282 miljoner kronor. ”Vi är bra positionerade på marknaden, utan någon riktig konkurrent”, säger vd:n Marcus Jacobsson.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Techjättar som Amazon, Google och Facebook tar en allt större del av annonskakan på nätet. Det innebär att de traditionella mediehusen har svårt att behålla sina annonsintäkter. I jakten på nya intäktskällor har flera tidningsutgivare börjat erbjuda e-handel på sina sajter.

En del av dem tar hjälp av det svenska techbolaget Tipser, som levererar en teknikplattform för onlineköp. De tar ansvar för såväl kundservice, lagerhållning som betalning.

”Vår teknik kan integreras och bäddas in på vilken sajt som helst, med shoppar och köpknappar. Den stora fördelen är att hela transaktionen sker inne i publicistens miljö, utan att läsaren skickas vidare”, säger Marcus Jacobsson, medgrundare och vd.

Bolagets tjänster finns just nu i Frankrike, Danmark, Sverige och Tyskland. På kundlistan utmärker sig Bonnier, Schibsted, Elle, Cosmopolitan och Bauer Media. Tipser hjälper främst till att sälja produkter inom inredning, konst, skönhet och mode.

Läs mer: Mediehusens e-handelsplattform lägger i nästa växel 

För att ge bränsle till tillväxtbrasan tar Tipser nu in 32 miljoner kronor i nytt kapital. Transaktionen värderar hela bolaget till 282 Mkr.

”Nu investerar vi mycket i automation av plattformen för att mer effektivt kunna distribuera relevanta kunderbjudanden i olika kanaler. Sedan ska vi fortsätta expandera internationellt, även utanför Europa, med sikte på Storbritannien redan till hösten”, säger han.

Merparten av pengarna kommer från existerande delägare som Anicuras tidigare vd Peter Dahlberg, Mellby Gårds vd Johan Andersson och Siba-arvtagaren Fabian Bengtsson. En ny investerare är Stefan Backlund, tidigare toppchef på betalbolagen Klarna och Trustly.

För hela kalenderåret 2019 väntar vi oss att passera 60 miljoner kronor i omsättning.

Läs mer: De investerar 12 miljoner i Tipser 

Tipsers intäkter kommer i form av provision på varje försäljning. Under det senaste räkenskapsåret, som var brutet och löpte fram till augusti 2018, omsatte bolaget 8,3 Mkr med ett minusresultat på 12 Mkr.

”Vi har en väldigt stark tillväxt just nu. För hela kalenderåret 2019 väntar vi oss att passera 60 miljoner kronor i omsättning. Resultatmässigt räknar vi med att gå plus minus noll under andra halvan av nästa år”, säger Marcus Jacobsson.

Tipser grundades 2012 och har i dagsläget runt 30 anställda i Sverige och Polen, men väntas växa personalstyrkan framåt.

”Nu har medieaktörerna vaknat och insett att nyckeln till framgång är att behålla sin trafik. Vi är bra positionerade på marknaden, utan någon riktig konkurrent”, säger Marcus Jacobsson.

Marcus Jacobsson är vd på Tipser.
Marcus Jacobsson är vd på Tipser. Foto: Press.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer