Annons

De tar in 15 nya bolag – ger konkursade Paradiset en ny chans

Johannes Cullberg vill fortsätta sälja ekologisk mat genom sitt nya bolag Paradiset 2.0.
Johannes Cullberg vill fortsätta sälja ekologisk mat genom sitt nya bolag Paradiset 2.0.
Inkubatorn Sting tar in 15 nya företag till sina startupprogram. Många har tungt tekniskt fokus eller hållbarhet som affärsidé. Samtidigt får den ekologiska matkedjan Paradiset en ny chans efter konkursen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den ekologiska matkedjan Paradiset tvingades stänga ned sina butiker i början av året och gick sedan i konkurs. Senast förra hösten tog Paradiset in 22 miljoner kronor i nytt kapital. Bolaget hade bland annat investmentbolaget Blue som storägare, men plockade även in pengar från småsparare via crowdfundingplattformen Fundedbyme.

Läs mer: Grundaren efter konkursen: Nästa företag ska också vara ekonomiskt hållbart

Grundaren Johannes Cullberg är dock redan i gång med den nya satsningen Paradiset 2.0. Sting stöttar initiativet som ingår i det längre programmet Incubate. 

”Vi tycker det är spännande då Paradiset 2.0 är en helt digital affär. De har redan gjort researchen och har ett starkt varumärke”, säger Peo Nilsson, som är Stings affärscoach till bland annat Paradiset. 

Enligt affärscoachen finns det goda exempel på digitala mat-initiativ likt Paradiset 2.0 i USA och i Europa, vilket ska vara ett tecken på att det även ska fungera i Norden. Fokus är istället nu medlemsbaserad mathandel via nätet.

”Pandemin blev för tungt för den fysiska modell man hade. Men nu när man startar om från början är det snabbare att göra det på nätet. Sedan kanske det blir en fysisk satsning i mindre skala”, säger Peo Nilsson.

Inkubatorn Sting har stöttat över 300 bolag sedan 2002 där omkring 70 procent har överlevt. Höstens omgång med 15 utvalda bolag korades från 170 ansökningar.

”Flera av bolagen är tekniskt tunga och många fokuserar på hållbarhet”, meddelar Fredrik Rosengren, affärscoach på Sting, i ett uttalande.

Bolagen får en investerad summa på 400 000 kronor från Stings investeringsbolag Propel Capital. Inkubatorn ger även bolagen stöd kring affärsutveckling, söka finansiering och att rekrytera medarbetare. Utöver detta får bolagen en gratis kontorsplatser i coworkinglokalerna A House i Stockholm.

Sting har två olika program beroende på utvecklingscykeln hos bolagen: Accelerate och Incubate och som är 4 respektive 12–30 månader.

Ett av de nya bolagen i inkubatorn är Acty Technologies som hjälper investerare att påverka företag i en hållbar riktning.

”Vi har ambitionen att dubbla både omsättning och antal hållbara initiativ varje månad. Vi sökte till Sting för att få support, kapital och vägledning i början av Actys resa. Vi tror att coacherna kommer vara nyckelpartners som hjälper oss att identifiera nya sätt att växa och bidra med ett brett nätverk av investerare och potentiella kunder”, säger Frida Femling, medgrundare av Acty Technologies, i ett uttalande.

Frida Femling, medgrundare av Acty Technologies.
Frida Femling, medgrundare av Acty Technologies.
Boksnoks team Simon Stenström, analys och utveckling, Marcus Bergman, teknikansvarig, Monica Fagraeus, vd och marknadsansvarig och
Gustav Johansson, produkt och partnerskap.
Boksnoks team Simon Stenström, analys och utveckling, Marcus Bergman, teknikansvarig, Monica Fagraeus, vd och marknadsansvarig och Gustav Johansson, produkt och partnerskap.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer