Annons

De tar in 3,3 Mkr till ”Youtube för spel”

Adventurebox 3D-plattform – och dess vd och medgrundare Christopher Kingdon.
Adventurebox 3D-plattform – och dess vd och medgrundare Christopher Kingdon.
Bolaget Happy L-Lord, med spelplattformen Adventure Box, tar in 3,3 miljoner kronor i en ny runda. Bland investerarna finns styrelseproffset Eva Redhe och flera andra personer med kopplingar till speljätten Starbreeze. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Stockholmsbolaget Happy L-Lord (NTL) beskriver sin produkt Adventure Box som en 3D-plattform för spelskapande. Tanken är att vem som helst ska kunna använda Adventure Box plattform för att skapa och dela spel med vänner i hela världen.

Bolaget startades i maj 2014 och har jobbat med teknikutveckling sedan dess. Än så länge har man varken intäkter eller en färdig produkt. Men man har en så kallad betaprodukt och enligt vd och medgrundare Christopher Kingdon har man tagit in cirka 15 miljoner kronor i riskkapital sedan starten.

Den senaste rundan på 3,3 miljoner kronor blev klar i fredags. Bland investerarna finns styrelseproffset Eva Redhe, tidigare vd och ordförande för Erik Penser Bank.

Redhe har bland annat investerat i Ftrack och medicinbolaget Spago Nanomedical, två bolag där hon även är styrelseordförande. Hon är med i investerarnätverken DHS Venture Partners (NTL) och Pokerface och sitter i styrelsen för börsnoterade Starbreeze Studios.

Läs mer: Eva Redhe en av Sveriges 52 mäktigaste tech-investerare

Andra investerare är Viktor Vallin, avgående ledamot i speljätten Starbreeze valberedning, och David Wallsten, tillträdande ledamot i samma valberedning.

En fjärde investerare är Lorang Andreassen, tidigare huvudägare i Cherrybolagen.

”Den här investeringen tar oss fram till en större A-runda till sommaren. Då hoppas vi ta in 5 miljoner dollar i en internationell runda. Vi ska nu färdigutveckla produkten och mjuklansera den snarast. Hittills är den bara användartestad”, säger vd Christopher Kingdon.

Vad är ert mål med Adventure Box?

”Visionen är att bli ett Youtube för konsumentgenererade spel”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies