Annons

De tar in miljoner för att skapa VR-spel

VR-bolaget Logtown Studios. Från vänster: Per Wahlfridsson, Alberto Amigo, Jonas Malm och Daniel Nyberg. Foto: Michael Söderqvist
VR-bolaget Logtown Studios. Från vänster: Per Wahlfridsson, Alberto Amigo, Jonas Malm och Daniel Nyberg. Foto: Michael Söderqvist
Det nystartade spelbolaget Logtown Studios tar in 6 miljoner kronor från bland annat stiftelsen Ekskäret.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Di Digital har tidigare rapporterat om spelbolaget Logtown Studios, som grundades i november förra året för att skapa spel till VR-plattformarna Oculus Rift och Playstation VR. Teamet bakom satsningen består av bland andra VR-profilen Daniel Nyberg, designern Alberto Amigo och spelstudion Svrvive Studios. 

Läs mer: De startar nytt VR-bolag

Nu tar Logtown Studios in 6 Mkr från bland annat Alexander och Tomas Björkman. Den senare är en tämligen okänd finansprofil i Sverige. Tillsammans med kollegan Johan Boman byggde han under 1990-talet upp en förmögenhet som entreprenör inom fastigheter- och finans. De senaste åren har han arbetat med stiftelsen Ekskäret med målet att skapa ett mer medvetet samhälle.

”VR kommer att rita om stora delar av samhället under kommande år. Sverige är en ledande hubb för den utvecklingen och vi ser redan hur spelbranschen har börjat förändras. Vi satsar på teamet i Logtown Studios eftersom de har unik mångårig erfarenhet på området och är en av Sveriges ledande VR-aktörer”, kommenterar Alexander Björkman investeringen i ett pressmeddelande.

Pengarna Logtown Studios nu tar in skall bland annat användas för rekrytering och fortsatt utveckling av bolagets första spel.

”Det är superkul. Vårt nästa steg blir nu att utöka teamet med ett antal nyckelpersoner och lägga in högsta växel i vår första spelproduktion för premium-VR", säger bolagets vd Per Wahlfridsson.

VR-studion Svrvive som är medgrundare till Logtown Studios tog i fjol in 15 miljoner kronor från Back in Black Capital, med kopplingar till investmentbolaget Vostok New Ventures och familjen Lundin, som står bakom Lundin Oil och Lundin Petroleum. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer