Hoppa till innehållet

De tar in miljoner för att skapa VR-spel

Det nystartade spelbolaget Logtown Studios tar in 6 miljoner kronor från bland annat stiftelsen Ekskäret.

VR-bolaget Logtown Studios. Från vänster: Per Wahlfridsson, Alberto Amigo, Jonas Malm och Daniel Nyberg. Foto: Michael Söderqvist
VR-bolaget Logtown Studios. Från vänster: Per Wahlfridsson, Alberto Amigo, Jonas Malm och Daniel Nyberg. Foto: Michael Söderqvist

Di Digital har tidigare rapporterat om spelbolaget Logtown Studios, som grundades i november förra året för att skapa spel till VR-plattformarna Oculus Rift och Playstation VR. Teamet bakom satsningen består av bland andra VR-profilen Daniel Nyberg, designern Alberto Amigo och spelstudion Svrvive Studios. 

Läs mer: De startar nytt VR-bolag

Nu tar Logtown Studios in 6 Mkr från bland annat Alexander och Tomas Björkman. Den senare är en tämligen okänd finansprofil i Sverige. Tillsammans med kollegan Johan Boman byggde han under 1990-talet upp en förmögenhet som entreprenör inom fastigheter- och finans. De senaste åren har han arbetat med stiftelsen Ekskäret med målet att skapa ett mer medvetet samhälle.

”VR kommer att rita om stora delar av samhället under kommande år. Sverige är en ledande hubb för den utvecklingen och vi ser redan hur spelbranschen har börjat förändras. Vi satsar på teamet i Logtown Studios eftersom de har unik mångårig erfarenhet på området och är en av Sveriges ledande VR-aktörer”, kommenterar Alexander Björkman investeringen i ett pressmeddelande.

Pengarna Logtown Studios nu tar in skall bland annat användas för rekrytering och fortsatt utveckling av bolagets första spel.

”Det är superkul. Vårt nästa steg blir nu att utöka teamet med ett antal nyckelpersoner och lägga in högsta växel i vår första spelproduktion för premium-VR", säger bolagets vd Per Wahlfridsson.

VR-studion Svrvive som är medgrundare till Logtown Studios tog i fjol in 15 miljoner kronor från Back in Black Capital, med kopplingar till investmentbolaget Vostok New Ventures och familjen Lundin, som står bakom Lundin Oil och Lundin Petroleum. 

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera