Annons

Delivery Hero ökar förlusterna

Foto: Evelina Carborn
Foodora-ägaren Delivery Hero, med svensken Niklas Östberg i spetsen, ökar förlusterna.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Tyska mathandelsföretaget Delivery Hero redovisar en omsättning på 356,9 miljoner euro för det första halvåret (241,6). 

Under samma period blev det justerade rörelseresultatet före avskrivningar, ebitda, -54,8 miljoner euro (-40,4). Rörelsemarginalen landade på -15,4 procent (-16,7).

Läs mer: Utkörningskungen vill satsa på egna kök

Som tidigare meddelat räknar Delivery Hero inte med att nå ett breakeven på ebitda-nivå vid slutet av 2018 eller under 2019. Lönsamheten uteblir på grund av nya investeringar från företagets sida.

Under det första halvåret har Delivery Hero gjort exit på fem marknader, Brasilien, Australien, Frankrike, Italien och Nederländerna. 

För utvecklingen framöver noterar Delivery Hero, som i hög grad verkar utanför eurozonen, att valutaförsvagningarna för turkiska liran och argentinska peso har haft en påverkan på intäkterna och det totala värdet för orderbeställningarna, GMV (Gross Merchandise Value).

Den prognos företaget ger för intäkterna för helåret är på mellan 760-780 miljoner euro, vilket är i linje med vad som sades i samband med den preliminära redovisningen av andra kvartalets siffror i början av augusti.

(Di Digital/Finwire)

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer