Annons

Deras aktieverktyg växer – finansprofilens bolag investerar

Mai Thai och Nanne Stranne är två av grundarna till Sigmastocks.
Mai Thai och Nanne Stranne är två av grundarna till Sigmastocks. Foto: Press.
Aktietjänsten Sigmastocks har lockat till sig över 3 000 sparare i Sverige. Nu tar fintechbolaget in 7,3 miljoner kronor i nytt kapital för att öka omsättningen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Göteborgsbolaget Sigmastocks låter småsparare agera sina egna förvaltare. Med hjälp av deras aktieverktyg får användaren, utifrån sina personliga preferenser, förslag på lämpliga bolag att investera i. 

Det handlar dock inte om renodlad robotrådgivning, eftersom besluten ligger hos spararen. Tjänsten bygger på algoritmer som analyserat ett stort anatal svenska, europeiska och amerikanska börsnoterade företag tio år bakåt i tiden.

Nu tar Sigmastocks in 7,3 miljoner kronor i nytt kapital. Merparten av pengarna kommer från Collector Ventures, som finansprofilen Lena Apler står bakom. Hon har tidigare investerat i Sigmastocks med privata pengar.

”Vi ska främst investera i tillväxt och produktutveckling. Det kan handla om olika typer av säljinsatser och förbättringar av tjänsten för att öka omsättningen”, säger medgrundaren Nanna Stranne.

Bolaget grundades 2014 av Nanna Stranne, Mai Thai och Carl Lindberg. I fjol uppgav Sigmastocks att de lockat till sig över 3 000 kunder i Sverige, med ett förvaltat kapital som översteg en halv miljard kronor.

”Utöver privatkunder arbetar vi nu allt mer med banker. Därför är det svårare för oss att mäta hur många som faktiskt använder produkten och hur stort det förvaltade kapitalet är. Men vi kan i alla fall konstatera att vi växer”, säger hon.

Sigmastocks samarbetar just nu med Nordea, Nordnet och Skandiabanken i Sverige, samt norska Sparebank 1. Avtalen innebär bland annat att Sigmastocks tjänst på olika sätt exponeras mot bankernas kunder.

Läs mer: Deras Sigmastocks tripplar omsättningen och släpper nytt för företag 

Det har gett effekt på Sigmastocks omsättning. Under 2018 steg intäkterna till 2,3 Mkr, från 0,8 Mkr året innan, enligt Nanna Stranne. Resultatet landade på minus 2,2 Mkr.

”Den månatliga omsättningen växte med nästan 400 procent under förra året. Vi hoppas självklart kunna hålla i den tillväxttakten framöver”, säger Nanne Stranne.

Med de nya pengarna inräknade har Sigmastocks tagit in runt 18,5 Mkr i riskkapital sedan starten. Chalmers Ventures, affärsängeln och Cint-grundaren Bo Mattsson och Stena-koncernens Stena Finans återfinns också i ägarkretsen. 

Lena Apler har grundat Collector.
Lena Apler har grundat Collector. Foto: Jesper Frisk.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer