Hoppa till innehållet

Deras aktieverktyg växer – finansprofilens bolag investerar

Aktietjänsten Sigmastocks har lockat till sig över 3 000 sparare i Sverige. Nu tar fintechbolaget in 7,3 miljoner kronor i nytt kapital för att öka omsättningen.

Mai Thai och Nanne Stranne är två av grundarna till Sigmastocks.
Mai Thai och Nanne Stranne är två av grundarna till Sigmastocks.Foto: Press.

Göteborgsbolaget Sigmastocks låter småsparare agera sina egna förvaltare. Med hjälp av deras aktieverktyg får användaren, utifrån sina personliga preferenser, förslag på lämpliga bolag att investera i. 

Det handlar dock inte om renodlad robotrådgivning, eftersom besluten ligger hos spararen. Tjänsten bygger på algoritmer som analyserat ett stort anatal svenska, europeiska och amerikanska börsnoterade företag tio år bakåt i tiden.

Nu tar Sigmastocks in 7,3 miljoner kronor i nytt kapital. Merparten av pengarna kommer från Collector Ventures, som finansprofilen Lena Apler står bakom. Hon har tidigare investerat i Sigmastocks med privata pengar.

”Vi ska främst investera i tillväxt och produktutveckling. Det kan handla om olika typer av säljinsatser och förbättringar av tjänsten för att öka omsättningen”, säger medgrundaren Nanna Stranne.

Bolaget grundades 2014 av Nanna Stranne, Mai Thai och Carl Lindberg. I fjol uppgav Sigmastocks att de lockat till sig över 3 000 kunder i Sverige, med ett förvaltat kapital som översteg en halv miljard kronor.

”Utöver privatkunder arbetar vi nu allt mer med banker. Därför är det svårare för oss att mäta hur många som faktiskt använder produkten och hur stort det förvaltade kapitalet är. Men vi kan i alla fall konstatera att vi växer”, säger hon.

Sigmastocks samarbetar just nu med Nordea, Nordnet och Skandiabanken i Sverige, samt norska Sparebank 1. Avtalen innebär bland annat att Sigmastocks tjänst på olika sätt exponeras mot bankernas kunder.

Läs mer: Deras Sigmastocks tripplar omsättningen och släpper nytt för företag 

Det har gett effekt på Sigmastocks omsättning. Under 2018 steg intäkterna till 2,3 Mkr, från 0,8 Mkr året innan, enligt Nanna Stranne. Resultatet landade på minus 2,2 Mkr.

”Den månatliga omsättningen växte med nästan 400 procent under förra året. Vi hoppas självklart kunna hålla i den tillväxttakten framöver”, säger Nanne Stranne.

Med de nya pengarna inräknade har Sigmastocks tagit in runt 18,5 Mkr i riskkapital sedan starten. Chalmers Ventures, affärsängeln och Cint-grundaren Bo Mattsson och Stena-koncernens Stena Finans återfinns också i ägarkretsen. 

Lena Apler har grundat Collector.
Lena Apler har grundat Collector.Foto: Jesper Frisk.
Innehåll från Visma AmiliAnnons

Inkassobolaget utmanar branschen ”Vi är en del av lösningen”

Visma Amili rapporterar en tvåsiffrig tillväxt och en stark marginal för andra året i rad.  Vidareutvecklingen av bolagets produkterbjudande med fokus på smarta fakturor, tillsammans med stora investeringar i både organisation och teknisk infrastruktur, har visat sig avgörande för bolagets starka resultat.

Trots försämrat konjunkturläge rapporterar Visma Amili, som levererar tekniska lösningar inom faktura-, påminnelse- och inkassohantering, en tillväxt på 14% under 2023. 

Magnus Månsson, vd på Visma Amili, betonar värdet av bolagets investering i teknisk infrastruktur. En satsning som gör det möjligt att erbjuda en helhetslösning som avlastar kundernas egen ekonomiavdelning. Med ett utökat fokus på att optimera fakturaprocessen och erbjuda lösningar som frigör tid och förbättrar likviditeten för kunderna, har Visma Amili förstärkt sin position som en stabil och pålitlig partner för både företag och myndigheter.

– Våra kunder vill inte ägna sig åt kravhantering, men måste få betalt för sina tjänster. Att fler kunder använder oss redan på fakturastadiet möjliggör för en stabil affärsmodell som gynnar både oss och våra kunder, förklarar Månsson.

Kundcentrerad utveckling främjar en sund kreditmarknad

Under det gångna året har Visma Amili lagt stor vikt vid att stödja en sund kreditmarknad. Genom att hantera förfallna fakturor på ett schysst och effektivt sätt sätter Visma Amili människan i fokus. En viktig satsning är den egenutvecklade betalplattformen som ger fakturamottagaren tillgänglighet dygnet runt, möjlighet att välja bland flera betalningsalternativ och realtidsåterkoppling på över 70 olika språk.

– Vi är en del av lösningen, inte en förvärrande faktor i ekonomisk utsatthet. Vårt uppdrag är att främja en sund kreditmarknad och våra satsningar speglar vårt engagemang för att uppnå det målet, säger Månsson.

Expertkompetens från en av Europas ledande koncerner

Trots betydande investeringar i både organisation och teknisk infrastruktur har Visma Amili lyckats behålla en stark marginal på 24%. Ett resultat som vittnar om företagets engagemang för att leverera produkter som ger verkligt värde till kunder.

Visma Amili ingår tillsammans med 180 andra produktbolag i Visma-koncernen, en av Europas ledande leverantörer av affärskritisk mjukvara. Koncernen har levererat en exponentiell tillväxt de senaste 20 åren och rapporterade 2023 en tillväxt på nästan 2,4 miljarder euro. Tillgången till global kompetens och resurser stärker Visma Amilis tekniska utveckling och möjliggör ännu effektivare och säkrare produkter.

I en tid av ökad konkurrens fortsätter Visma Amili att utmana branschen. Med visionen om att vara en framstående leverantör av molnbaserade faktura-, påminnelse- och inkassolösningar, ligger bolagets fokus på att leverera lösningar som optimerar och automatiserar företags och myndigheters ekonomiska processer.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Visma Amili och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera