Annons

Deras ring ska förbättra din sömn – backas av Will Smith

Will Smith är en av investerarna i finländska Oura som tagit fram en sömn-ring.
Will Smith är en av investerarna i finländska Oura som tagit fram en sömn-ring. Foto: TT
Sömndepraverade besökare på Slush flockas kring finska sleep-tracking-bolaget Oura Health, för att höra mer om bolagets ring som mäter kvalitén på sömnen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

(Di Digital/Helsingfors) Teknikjättar och spännande startups samlas under tech-festivalen och mässan Slush i Helsingfors för att visa upp och prata om deras senaste innovationer. 

Ett bolag tycks lyckas bättre än andra med att locka besökare. Sleep-tracking-bolaget Oura Healths lilla bås på mässgolvet ser ut att dra mest folk. 

Slush är känt för att erbjuda ett späckat schema som erbjuder väldigt lite tid för sömn, kanske just därför är många besökare intresserade av bolagets ring som mäter sömnkvalitén hos användarna. 

När Di Digital träffar bolagets medgrundare och teknikchef Kari Kivelä har rösten tagit slut efter att ha introducerat produkten till hundratals besökare. 

”Ja, vi har haft en väldigt fullspäckad dag! Många är intresserade av att förbättra sin sömnkvalité”, säger Kari Kivelä.

Nyligen tog bolaget in 15 miljoner dollar följt av ytterligare 5 miljoner dollar i en runda som stängdes i början av december. Bland backarna finns kända namn tech-namn som Youtubes medgrundare Steve Chen och Twitch-grundaren Kevin Lind.

Men även förre basketstjärnan Shaquille O’Neil, cykelprofilen Lance Armstrong and skådespelaren Will Smith backar bolaget genom VC-fonden The Dreamer’s Fund.

Oura Helth har utvecklat en ring som innehåller flera olika sensorer som mäter hur personen rör sig, mäter pulsen och kroppstemperatur. Datan analyseras sedan genom bolagets mjukvaruplattform och presenteras för användaren som då kan utläsa hur god natten egentligen varit.

”Det är stor efterfrågan på våra produkter och vi har levererat över 30 000 nya beställningar inom kort tid. Nu är det dags att skala upp tillverkningen. Vi har en bra 'vibe' just nu”, säger Kari Kivelä.

Läs mer: Apple köper finska sömnappen Beddit 

Oura Health grundades 2013. Under 2017 omsatte bolaget 1,54 miljoner euro. I år väntas den siffran stiga rejält och hamna på mellan 9 och 10 miljoner euro enligt bolaget. 

”Nu koncentrerar vi oss på att försöka möta den höga efterfrågan genom att öka produktionen. Vi ökar också teamet i Finland och USA. Lite längre fram förbereder vi oss på att lansera större i Europa och Asien.”

Kan du garantera att jag sover bättre med ringen?

”Absolut. Vi visar inte bara hur du sover, vi ger även tips och guidning för hur du kan förbättra sömnen.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies