Annons

Deras robot ska hjälpa dig slippa p-böter: ”Det ska ta tre minuter”

Avtal24:s vd Magnus Stein och "Botboten". Kollage.
Avtal24:s vd Magnus Stein och "Botboten". Kollage.
”Många vet inte riktigt hur de ska överklaga p-böter och bolagen vill inte göra det enkelt”, säger Magnus Stein som är vd på Avtal24. Med en ny bot vill han göra det enkelt att bestrida p-böter.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

”Det ska vara enkelt och gratis att överklaga en p-bot. När du blir irriterad ska det ta tre minuter att skicka iväg det här över telefonen. Vi jämnar ut spelplanen lite”, säger Magnus Stein som är vd på den webbaserade juristbyrån Avtal24 (NTL).

Förra veckan lanserade hans bolag en bot som hjälper kunderna att överklaga parkeringsböter som de tycker är felaktiga.

”Många vet inte riktigt hur de ska överklaga p-böter och bolagen vill inte göra det enkelt”, säger Magnus Stein.

Avtal24 menar att vissa bolag inte tar emot bestridan via email medan andra har undanskymda onlineformulär.

Läs även: De ska ge dig pengarna tillbaka för sena flyg

Sedan gäller det för den som skriver överklagan att veta vad som ska stå i den.

”Vi ger kunden ett sätt att uttrycka sig på som de kanske inte kunde göra på egen hand”, säger Jacob Sandelin som är produktutvecklare på Avtal24.

Med sin bot vill Avtal24 automatisera processen.

Det som krävs av kunden är att den knappar in tidpunkten för p-boten, OCR-numret, väljer ett av fyra alternativ för bestridande och väljer vilket bolag det gäller. Dessutom går det att bifoga bildbevis om man så vill.

Vi ger kunden ett sätt att uttrycka sig på som de kanske inte kunde göra på egen hand.

Sedan boten lanserades förra veckan har ett hundratal bestridanden kommit in.

”Det är anmärkningsvärt på så kort tid. Men handläggningstiderna är 4-6 veckor så det är omöjligt att säga hur bra det har gått”, säger Jacob Sandelin.

Inspirationen till p-bots-boten kommer från brittiska Donotpay som har vunnit över 100 000 bestridanden av parkeringsböter i London och New York.

”Det är egentligen tråkigt att man ska behöva bygga en sån här produkt. För man vill ju tänka att om man gör rätt för sig så ska man inte få någon bot”, säger Jacob Sandelin som är produktutvecklare på Avtal24.

Enligt Magnus Stein ska bot-boten nu vidareutvecklas och få fler funktioner. Nästa steg är att göra en bot som hjälper till vid reklamationer.

Avtal24 specialiserar sig på att digitalisera bland annat testamenten och äktenskapsförord. Bolaget grundades 2007 och har tagit in pengar från bland annat Industrifonden, affärsängeln Sven Hagströmer och riskkapitalbolaget NFT Ventures.

Läs även: Insurello digitaliserar försäkringsbranschen – tar in namnkunnigt kapital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer