Annons

Deras Sigmastocks tripplar omsättningen och släpper nytt för företag

Sigmastocks medgrundare Mai Thai och Nanna Stranne.
Sigmastocks medgrundare Mai Thai och Nanna Stranne. Foto: Pressbild.
Fintechbolaget Sigmastocks har det senaste året inlett en rad samarbeten med olika banker. Nu ska bolaget lansera en ny företagsprodukt som vänder sig till kapitalförvaltare.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Göteborgsbolaget Sigmastocks (NTL) erbjuder en tjänst där personer får råd om vilka bolag de ska investera i utifrån vilka aktier hen vill äga. Utifrån ens preferenser använder Sigmastocks algoritmer som tar fram förslag på en rad bolag. 

Bolaget som grundades av Nanna Stranne, Mai Thai och Carl Lindberg 2014, började under 2017 samarbeta med Nordnet och Nordea. Under våren 2018 slöts även avtal med Skandiabanken. De olika samarbetena har lett till att Sigmastocks når ut till bankernas kunder. 

Det finns en acceptans mot oss och andra fintechbolag som inte fanns tidigare

Det har även lett till ökade inkomster för företaget. Sedan 2016, då omsättningen låg på 271 000 kronor, har omsättning ökat med 300 procent till 814 000 kronor. Samtidigt stiger förlusten från 3,4 miljoner kronor till 4,2 miljoner kronor. 

En anledning till att omsättningen ökar beror enligt Nanna Stranne på förändringar på marknaden.

”Hela fintechmarknaden har förändrats. Både företag och privatpersoner är mer intresserade av fintech och fintechbolag blir en mer naturlig del av finansbranschen. Det har hjälpt oss oerhört mycket. Det finns en acceptans som inte fanns tidigare mot oss och andra fintechbolag och även en vilja att samarbeta”, säger hon. 

Läs även: De förvaltar halv miljard i aktiekapital – men vinstmålet dröjer 

I slutet av förra året gjordes Sigmastocks produkt om för att bland annat erbjuda större valmöjligheter för kunder att testa portföljer bakåt i tiden. De nya funktionerna och en mer varierad prisplan för olika kunder har ökat snittintäkterna per kund, uppger Nanna Stranne. 

Bolaget som har växt till 14 anställda arbetar nu på en ny företagsprodukt. 

”Vi kommer att gå ut med en företagsprodukt som vänder sig till kapitalförvaltande företag. Det är en mer avancerad produkt än vår privatpersonsprodukt”, säger Nanna Stranne.

Enligt Nanna Stranne har det funnits ett ökat intresse hos speciellt kapitalförvaltare att använda sig av algoritmerna som Sigmastocks har tagit fram.

Vi kommer att öka väsentligt

Angående omsättningen ser Nanna Stranne att det kommer att fortsätta uppåt för Sigmastocks under 2018. 

”Vi kommer att öka väsentligt”, säger hon. 

Sigmastocks har sedan starten tagit in drygt 11 miljoner kronor av bland andra Collector-grundaren Lena Apler (NTL), Chalmers Ventures och affärsängeln och Cint-grundaren Bo Mattsson. Sigmastocks som gjorde sin senaste finansieringsrunda 2017 har i dag inget skriande behov av nytt kapital. 

”Vi har så vi klarar oss men vi funderar på att lyfta in kapital ändå förstås, för att bland annat öka tillväxttakten. Men vi får se när det blir”, säger Nanna Stranne.

Sigmastocks deltog i pitchtävlingen Di Startuptour 2016. För att ansöka till höstens tävling besök startuptour.di.se.   

Läs även: ”Dags för Startup Tour – därför fortsätter vi jaga Sveriges nästa techsuccé” 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer