Annons

Deras smarta förråd tar in en kvarts miljard

24Storages grundare. Stefan Nilsson, Head of Real Estate, Mats Steijner, COO, och Michael Fogelberg, VD och koncernchef.
Foto: Joey Abrait
24Storages grundare. Stefan Nilsson, Head of Real Estate, Mats Steijner, COO, och Michael Fogelberg, VD och koncernchef. Foto: Joey Abrait
Förvaringsbolaget 24Storage tar in 250 miljoner kronor i lån och riskkapital för att växla upp sin verksamhet i Sverige och digitalisera verksamheten.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

24Storage (NTL) som erbjuder smarta förrådstjänster tar in totalt 250 miljoner kronor. Strax över 50 miljoner kronor är riskkapital från de befintliga ägarna medan resten är ett lån från Collector.

Pengarna ska användas till att expandera verksamheten i Sverige och för att bygga vidare på bolagets systemplattform.

”Det här möjliggör för oss att fortsätta vår resa. Det hjälper oss att bli mycket större i Sverige. Det är en stor milstolpe", säger Michael Fogelberg som är vd och en av grundarna.

Han har kallats "förrådsbranschens okrönte konung" iochmed att han tidigare startat och sålt av förvaringsbolagen Shurgard Europa och Selstor.

Målet nu för 24Storage är att bli näst störst i Sverige efter just Shurgard.

Läs mer: Shurgards grundare startar nytt

Bolaget har nio anläggningar och omkring 3 600 förråd i Sverige och ska under året öppna ytterligare sju anläggningar. I affärsidén ligger att 24Storage ska vara mer högteknologiska än sina konkurrenter.

”Vi vill digitalisera vår verksamhet så att vi kan centralisera bemanningen istället för att ha den på plats. Kunden ska kunna träffa våra representanter via video och också kunna skriva avtalet digitalt och göra hela affären på nätet.”

Enligt Michael Fogelberg går det att spara 25-30 procent av kostnaderna genom att driva anläggningarna på det här sättet.

”Nu bygger vi plattformen och infrastrukturen för att möjliggöra det.”

Omkring en tiondel av pengarna kommer att gå till utveckling av systemplattformen. Den byggs tillsammans med Netlight. 24Storage har tolv utvecklare som jobbar med systemet.

Bland investerarna finns Carl Rosvall som har grundat Protect Data, Jörgen och Fredrik Tilander (NTL) som äger spritmärket Xanté, Martin Wattin (NTL) som har en bakgrund från it-bolag som MySQL, Staffan Persson (NTL) som är delägare i bland annat SyntheticMr och Cinnober Pled Pharma, samt Stadiumgrundarna Bo och Ulf Eklöf (NTL).

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer