Annons

Deras spelbolag ska motverka mobbning – tar in pengar för att växa

Peppy Pals medarbetare, med vd och medgrundare Rosie Linder i mitten.
Peppy Pals medarbetare, med vd och medgrundare Rosie Linder i mitten. Foto: Press
Peppy Pals tar in 2 miljoner kronor. Nu ska deras spel nå ut till fler barn och lärare. ”Vi vill att EQ ska vara exakt lika viktigt som IQ”, säger vd:n Rosie Linder.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Spel- och utbildningsbolaget Peppy Pals gör appar, böcker och filmer som ska utveckla barns sociala förmåga, bland annat för att förebygga mobbning. Konceptet är framtaget ihop med psykologer och forskare.

Nu investerar Internetstiftelsen (IIS) 2 miljoner kronor i Peppy Pals (NTL).

”Vi har inte lagt så mycket resurser på marknadsföring förut, och ändå nått en global publik med våra appar. Det mesta av pengarna ska därför gå till att marknadsföra oss mot både föräldrar och skolor”, säger Rosie Linder, vd på Peppy Pals.

Läs mer: Hennes förskoleapp lockar Sveriges tyngsta investerare 

Peppy Pals planerar att sälja månadsprenumerationer och årslicenser. Målet är att nå 1 000 årslicenser och 10 000 prenumeranter under 2018.

”Vi vill att EQ ska vara exakt lika viktigt som IQ. Det måste gå hand i hand, enligt forskningen. Samhället fokuserar enbart på akademiskt resultat. PISA-rapporter mäter till exempel bara saker som matte och språk. Man mäter inte hur barnen samarbetar, deras kreativitet och hur trygg skolan är”, säger Rosie Linder.

”Föräldrar behöver också förstå att man måste ta sig tid för samtal. Vi ger dem lekfulla verktyg för det utifrån barnens perspektiv.”

Nästa år lanserar Peppy Pals en plattform för social och emotionell intelligens (EQ). Den samlar alla bolagets produkter i en app för barn och i en webbaserad version för föräldrar och lärare.

Läs mer: Miljonsatsning på gratis arbetsplatser för startups 

”Vi tycker det är oerhört spännande med ett företag som riktar in sig på utbildning utifrån mjuka värden”, säger Danny Aerts, vd för Internetstiftelsen, i en kommentar.

IIS har investerat i unga svenska företag sedan i fjol. Tanken är att gå in som minoritetsägare och senare erbjuda bolagen möjlighet att köpa tillbaka aktierna i samband med senare nyemissioner.

I portföljen finns redan Weld (NTL) och Meta Solutions (NTL).

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer