Annons

Deras tårt-sajt finns i tio länder – slukas av tysk matjätte

Dintårtas grundare Alexander Weinzetl och Henrik Svensson.
Dintårtas grundare Alexander Weinzetl och Henrik Svensson.
Dintårta.se, som levererar specialtryckta tårtor, finns idag i tio länder. Nu köps bolaget upp av tyska matjätten Dr Oetker, enligt tidningen E-handel.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Vännerna Henrik Svensson och Alexander Weinzetl köpte 2006 upp en teknik för att trycka på livsmedel och kom då på att börja göra specialtryck på tårtor. 2009 lanserade de i Tyskland och finns idag i tio länder. I Sverige har företaget namnet DinTårta.se. Nu rapporterar nyhetssajten E-handel att Dr Oetker, som kanske mest är känt för sina frysta pizzor i Sverige, har köpt tårtbolaget.

”Dr Oetker är fortfarande även i familjens ägo, vilket i detta fall betyder långsiktighet och borgar för en stabilitet som annars är svår att uppnå som liten aktör”, säger Henrik Svensson, vd och medgrundare på Dintårta, till E-handel.

Sedan dess har företaget expanderat sin e-handel till totalt tio länder: Sverige, Finland, Danmark, Tyskland, Lichtenstein, Nederländerna, Belgien, Polen, Frankrike och Österrike. Den nya ägaren ska ge ökade möjligheter för fortsatt expansion.

Enligt E-handel har tyska matjätten gått in som majoritetsägare med 49-procent. Henrik Svensson vill dock inte kommentera köpeskillingen enligt E-handel ”då man i Tyskland inte går ut med det för ej noterade bolag”.

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer