Annons

”Det är så mycket kompetens vi aldrig får se skymten av”

Anna Urombi, vd för Addtruly, som hon också var med och grundade, vill se fler kvinnor bland de som beslutar om riskkapital. ”De som sitter på riskkapitalet är ofta män som är stöpta i samma form och har gått i samma skolor”, säger hon.
Anna Urombi, vd för Addtruly, som hon också var med och grundade, vill se fler kvinnor bland de som beslutar om riskkapital. ”De som sitter på riskkapitalet är ofta män som är stöpta i samma form och har gått i samma skolor”, säger hon. Foto: Jack Mikrut.
Förra året investerades över 11 miljarder kronor i svenska startupbolag. Men bara en bråkdel av pengarna gick till bolag grundade av kvinnliga entreprenörer. ”Det är väldiga möjligheter som går förlorade”, säger entreprenören Anna Urombi som på söndagen deltog i Di Digitals Techsöndag i Visby.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Artikeln du läser är låst. Logga in eller teckna en digital prenumeration för att läsa Nordens största affärstidning.

  • Full tillgång till Di.se med nyheter och analyser
  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid
  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan
  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

Är du prenumerant? Prova att ladda om sidan och kontrollera att du är inloggad.

Saknar du en prenumeration? Bli prenumerant

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer