Annons

Detectify tar in 50 miljoner kronor - skalar upp sitt hackernätverk

Rickard Carlsson, vd för Detectify.
Rickard Carlsson, vd för Detectify.
It-säkerhetsbolaget Detectify tar in drygt 50 miljoner kronor i ny investeringsrunda. "Vi ska skala upp vårt hackernätverk", säger bolagets vd Rickard Carlsson.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Kapitalrundan leds av New York-baserade Insight Venture Partners. För de dryga 50 miljoner kronorna avser bolaget, som skannar webbsidor för att erbjuda analyser av potentiella säkerhetsrisker, skala upp och öka den globala tillväxten.

”Vi är i dag ett team av 20 personer och ska använda pengarna till att anställa ganska många personer till alla de olika delarna av bolaget. Vi ska även öppna upp ett mindre USA-kontor för sälj och marknadsföring", säger bolagets vd Rickard Carlsson.

"Sedan handlar det mycket om att ska skala upp vårt hackernätverk för att kunna ta hand om fler sårbarheter”.

Läs mer: Detectify tar in 10 miljoner kronor 

För drygt ett år sedan tog Detectify (NTL) in 10 miljoner kronor i en investeringsrunda som leddes av det finska riskkapitalbolaget Inventure (NTL). Även de befintliga ägarna First Fellow och Hannu Olavi Turunen var med, liksom Stardolls grundare Mattias Miksche, som investerade via Membrain Network Capital, samt Johan Zetterström management.

Sedan dess har bolaget riktat in sig på att kommersialisera tjänsten som bygger på goda hackare, enligt Rickard Carlsson.

"Från att i huvudsak haft mindre enstaka kunder, har vi nu några av världens största techbolag som kunde. Vi har kommit till ett läge där vi känner att vi har en produkt som biter på allt från en liten webbyrå till några av världens största techbolag i Silicon Valley”, säger vd:n utan att vilja nämna sina kunder vid namn.

Läs mer: EQT Ventures satsar på goda hackare – blir dörröppnare i Europa 

Fotnot: NTL-länkarna går till Nordic Tech List.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer