Annons

Detektiver ilskna på spelbolag

Det amerikanska spelbolaget Rockstar Games har firat stora triumfer med spelet Red Dead Redemption 2, som släpptes i slutet av oktober. Nu stäms dock bolaget av en anrik detektivbyrå.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Spelet har redan sålt i över 17 miljoner exemplar. Men alla klappar inte händerna över framgången. På detektivbyrån Pinkerton, som grundades 1850, är man inte alls glada. Skälet är hur Pinkerton, som ofta förknippas med historiskt rättskipande i vilda västern, framställs i spelet, skriver Gamespot.

Nu kräver Pinkerton att Rockstar Games sluta sälja spelet efter att bolaget har använt varumärket utan tillåtelse. Spelutvecklaren erkänner tilltaget, men menar att man har rätt till att ”beskriva det historiska amerikanska 1800-talslandskapet” och hävdar att Pinkerton bara försöker få ta del av de enorma intäkterna från spelet.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer