Annons

Di Digital förstärker redaktionen med nya namn

Henrik Ek, Ida Hansson Brusewitz och Johannes Karlsson får sällskap på Di Digital-redaktionen av bland andra Evelina Nedlund.
Henrik Ek, Ida Hansson Brusewitz och Johannes Karlsson får sällskap på Di Digital-redaktionen av bland andra Evelina Nedlund. Foto: Press, Jesper Frisk
Dagens industri ökar trycket på bevakningen av digitaliseringen av näringslivet och nästa steg för de svenska techbolagen. Med erfarenhet från CNN Business i New York och amerikansk techbevakning förstärker Evelina Nedlund Dagens industri och Di Digital.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Evelina Nedlund kommer närmast från en roll som redaktör och reporter på Source Media och CNN Business i New York där hon jobbat som techreporter. Innan dess tog hon sin masterexamen i ekonomijournalistik vid Craig Newmark Graduate School of Journalism på City University of New York. 

Före det har Evelina Nedlund en bakgrund som reporter och redaktör på Expressen TV och på Sveriges Television.

Med din erfarenhet som techreporter på CNN Business, vad hoppas du ta med dig till Sverige, Dagens industri och Di Digital?

”På CNN Business ska man som reporter alltid ha ett analytiskt perspektiv, vilket innebär att jag nu hela tiden funderar över 'den större bilden' i min tech-bevakning. Ibland blir det lätt att fokusera på de snabba nyheterna och breaking news, för att sedan raskt gå vidare till nästa nyhet.”

Vilka är de mest spännande skeendena inom techområdet just nu?

”Oj, det finns så mycket! Den närmaste tiden ser jag fram emot att följa de stora tech-bolagens utveckling på börsen, eftersom det finns tecken på övervärderade aktier, långsammare tillväxt och mättade marknader för företag som Netflix och Spotify. Därför blir det extra spännande att se hur stora, interna skeenden som exempelvis Netflix fortsatta storsatsning på den asiatiska marknaden och Spotifys inträde i podcast-sfären påverkar bolagens aktiekurser på kort såväl som på lång sikt”, säger Evelina Nedlund och tillägger:

”En annan otroligt spännande fråga, som bara lär intensifieras de närmsta åren, är huruvida man ska ha en striktare och mer omfattande reglering av tech-jättarna, både i USA och inom EU”.

Vad är ditt drömavslöjande för Di och Di Digital?

”Det vore ju kanske lite dumt att avslöja här... Men medan det självklart alltid är spännande att avslöja någon med fingrarna i syltburken, så är det de stora ekonomiska strukturerna, trenderna och samhällsförändringarna som påverkar oss allra mest och som jag tycker är viktigast att skärskåda.”

Marianne Agazzi
Marianne Agazzi Foto: Amanda Lindgren

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer