Annons

Di Digital stärker bevakningen med ny techreporter

Henrik Ek börjar på Di Digital i början på nästa år.
Henrik Ek börjar på Di Digital i början på nästa år. Foto: Jesper Frisk
Dagens industri fortsätter att slipa på bevakningen av det digitala näringslivet. Nästa år börjar Henrik Ek som reporter på Di Digital.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Dagens industri fortsätter att satsa på sin bevakning inom tech, startups och digitaliseringen i näringslivet. I början av nästa år förstärker Henrik Ek redaktionen på Di Digital. 

Rekryteringen är strategisk för Di som fortsätter att vässa bevakningen av en av de mest aktiva delarna av näringslivet just nu. 

Henrik Ek har en lång bakgrund som tidningsmakare. Han började sin journalistiska bana tidigt på Gefle Dagblad där han främst bevakade sport och nöje. Under många år bodde han i New York där han verkade som stringer för Expressen med fokus på nyheter, men skrev även återkommande om tech. Efter det klev han in som redaktionschef på Realtid en kortare period innan han rekryterades till ställföreträdande chefredaktör för tidningen Metro.

Varför har du valt att börja på Di Digital?

”Hur roligt och givande det än varit att leda redaktionellt arbete så är det minst lika roligt att vara på fältet och faktiskt producera nyheter. När chansen dök upp att få göra det på Di Digital, ledaren på området, var det ett lätt beslut.”

Och hans intresse för det digitala området syntes även i spalterna under hans tidigare chefsuppdrag. Bland annat landade han en exklusiv intervju med Apples vd Tim Cook när han besökte Iggesund häromåret.

Varför är just tech-området så intressant?

”Tekniska framsteg är grunden i nästan all samhällsutveckling — i stort som smått. Förändringen sker snabbare än någonsin. Och det finns inget annat område där det händer så mycket och rapporteringen är så intressant”, säger Henrik Ek. 

Apples vd Tim Cook.
Apples vd Tim Cook. Foto: Jeff Chiu

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer