Annons

Dice lägger ner sitt Uppsala-kontor

Spelbolaget Dice har sitt huvudkontor på Södermalm i centrala Stockholm.
Spelbolaget Dice har sitt huvudkontor på Södermalm i centrala Stockholm. Foto: Gustav Sjöholm (TT).
Det svenska spelbolaget Dice stänger ner sitt kontor i Uppsala, uppger flera källor för Di Digital. Beslutet rör strax under 40 anställda.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Dice, som ägs av storkoncernen Electronic Arts (EA), etablerade sig i Uppsala 2012 efter förvärvet av ESN, en teknikleverantör i staden med både EA och Rockstar på kundlistan.

Studion kom att kallas för Uprise och har byggt funktioner till populära Dice-spel som "Battlefield" och "Star Wars Battlefront".

En av grundarna till studion är Dice nuvarande Sverigechef Oskar Gabrielson, som var med och startade Uppsala-bolaget 2003. Han informerade själv personalen i Uppsala om beslutet på onsdagen, enligt en av Di Digitals källor.

Nedläggningen bekräftas av Dice talesperson Angèle Lapointe.

”Under många år har detta team varit en viktig del av arbetet vi gör på Dice, och vi kände att det var rätt beslut att sammanföra de två grupperna på samma plats”, skriver hon i ett mejl.

Läs mer: EA-stjärnan startar ny speljätte i Stockholm 

Hon uppger att hela teamet från Uppsala kommer att flytta till Stockholm de kommande månaderna, ”utan några förändringar” i antalet arbetstillfällen eller hur de jobbar. Hon avböjer att gå in närmre på varför Dice lägger ner kontoret.

Dice har länge varit den svenska spelsektorns allra största arbetsgivare. Men under det senaste året har allt fler medarbetare börjat lämna det EA-ägda bolaget.

Di Digital rapporterade under hösten att minst 40 medarbetare hade lämnat under 2018, vilket motsvarade omkring 10 procent av den totala personalstyrkan.

Ett återkommande skäl till avhoppen var då att flera andra aktörer – som Epic Games, Ubisoft, King och Paradox – hade börjat konkurrera med Dice om personal.

Sedan dess har flera avhoppare startat Embark Studios, ett projekt som leds av EA:s tidigare toppchef Patrick Söderlund och den mångåriga Dice-medarbetaren Jenny Huldschiner.

Läs mer: Dussintals anställda lämnar spelbolaget Dice 

Under sitt senaste räkenskapsår, som sträckte sig fram till sista mars 2018, omsatte Dice 1,4 miljarder kronor. Det motsvarar en tillväxt på 7 procent, jämfört med 10 procent under föregående period.

I den senaste årsredovisningen har antalet anställda på Dice vuxit från 699 till 737. Men den siffran omfattar också annan personal under Dice-paraplyet som jobbar med spelmotorn Frostbite, utvecklingsgruppen SEED, Göteborgsstudion Ghost och EA-anställda med bas i Sverige.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer