Annons

Digiexam dubblar omsättningen – men förlusterna växer

Digiexams grundare Nima Marefat och Johan Hägglund på Handelshögskolan i Stockholm.
Digiexams grundare Nima Marefat och Johan Hägglund på Handelshögskolan i Stockholm. Foto: C-G Flinck
Edtech-bolaget Digiexam, som värderas till mer än en kvarts miljard kronor, omsatte drygt 4 miljoner kronor i fjol. Samtidigt rusar förlusterna i höjden. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Svenska Digiexams (NTL) system för digitala skolprov har fått stort genomslag sedan premiären under sommaren 2014. Idag använder över 800 skolor Digiexam vid provskrivningar, vara ett 60-tal i USA.

Digiexams teknik gör det möjligt för studenterna att skriva prov på datorn, vilket inte bara gör att lärarna slipper tyda märkliga handstilar, det sparar också tid med delvis automatiserad rättning.

Nyligen tog bolaget in 30 Mkr i finansiering från en rad namnkunniga investerare, bland dem Tradedoubler-medgrundaren Felix Hagnö och familjen Bonnier. I ägarkretsen finns även Spotify-veteranen Sophia Bendz och finansmannen Sven Hagströmer. 

Investeringsrundan värderade hela Digiexam till 280 Mkr – en anmärkningsvärt hög summa för ett bolag som grundades så sent som år 2012.

Klart är att tillväxten i Digiexam tog ordentlig fart under 2015. Men samtidigt rusade även förlusterna i höjden. Det framgår av Digiexams årsredovisning, som nyligen lämnats in till bolagsverket. 

År 2015 omsatte Digiexam 4 Mkr. Det är mer än dubbelt så mycket som 2014, då omsättningen landade på 1,76 Mkr. Resultatet för året blev en förlust på 2,6 Mkr. Även det är mer än dubbelt så mycket som året innan, då förlusten blev 1,02 Mkr. Vid slutet av 2015 hade Digiexam 10 anställda. 

Edtech, alltså teknik för utbildningssektorn och skolväsendet, är en kraftigt växande sektor med stort intresse från riskkapitalssektorn. År 2015 investerades över 26 miljarder kronor i sektorn, enligt tekniksajten Recode

Digiexam tog nyligen ett första steg in på den brittiska marknaden, genom ett avtal med City University i London.

Di Digital har sökt Digiexams grundare och vd Johan Hägglund för en kommentar till resultatet. 


Läs även:

Foto:

Reportage: Startup-bolagen som vill rädda skolan

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer