Annons

Digital bostadsmäklare i Norden tar in miljoner för internationell expansion

Sverige-vd:n Ludvig Hjalmarsson, Rudi Skogman som är medgrundare och global vd, samt Johannes Westgård som är mäklare på Blok.
Sverige-vd:n Ludvig Hjalmarsson, Rudi Skogman som är medgrundare och global vd, samt Johannes Westgård som är mäklare på Blok. Foto: Christian Gustavsson (press).
Blok har hittills förmedlat bostäder på en digital plattform till ett värde om 5 miljarder kronor i Finland. Nyligen lanserade företaget sin tjänst i Sverige – nu siktar bolaget på att nå 20 marknader före 2025 med hjälp av nytt kapital.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det finska teknikbolaget Blok lanserade sin digitala fastighetsmäklartjänst i Sverige i november i fjol, vilket Di Digital rapporterade om.

Nu fyller bolaget på kassan med 3,5 miljoner euro, ungefär 37 miljoner kronor, med målsättningen att expandera internationellt till 20 marknader innan 2025.

Ledande investerare är det schweiziska riskkapitalbolaget Ringier Digital Ventures, men den svenska delägaren Bonnier Ventures går också in med mer pengar.

Genom algoritmbaserade värderingar, digitala signeringar och virtuella visningar har företaget förmedlat fastigheter i Finland till ett värde om en halv miljard euro, eller 5,3 miljarder kronor, sedan starten 2017.

Bloks försäljningsprocess innefattar bland annat digitala signeringar, virtuella visningar och automatiserade värderingar genom algoritmer. Budgivning sker via Bloks plattform där budgivare verifierar sig med e-legitimation, vilket enligt företaget är ett sätt att minimera förekomsten av falska bud. 

Inför 2020 räknade den svenska vd:n Ludvig Hjalmarsson med att Blok självt skulle omsätta mellan 5 och 10 miljoner kronor i Sverige, med ett inledande fokus på marknaden i Stockholm.

Blok har totalt 25 medarbetare med huvudkontor i Helsingfors. De fyra grundarna är Rudi Skogman, Juha Jokela, Olli Gunst och Samu Hautala.

Läs mer: Digital fastighetsmäklare från Finland ska sälja svenskarnas bostäder

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer