Annons

Digitala byggbolaget Bimobject förbi miljardgränsen – EQT investerar

Bimobjects vd Stefan Larsson.
Bimobjects vd Stefan Larsson. Foto: Press
EQT Ventures investerar 240 miljoner kronor i Bimobject. Det digitala byggbolaget rusar på börsen.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Riskkapitalbolaget EQT Ventures går in i det digitala byggbolaget Bimobject genom en riktad nyemission om 240 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Emissionen omfattar 7,76 miljoner nya aktier, motsvarande 15 procent av aktiekapitalet före emissionen.

”Vi är oerhört stolta över få göra den här affären. EQT Ventures är vårt förstahandsval. De ser potentialen i vår affärsmodell och ökar våra möjligheter att snabbt skala upp verksamheten”, säger Stefan Larsson, vd och grundare av Bimobject, i pressmeddelandet.

Läs mer: Bimobject dubblar sin försäljning

I samband med transaktionen värderas bolaget till 1,6 miljarder kronor, exklusive det nya kapitalet. Under räkenskapsåret 2017 omsatte Bimobject 87 Mkr med 51 Mkr i förluster.

Vid 10.40 på onsdagen hade Bimobjects aktie stigit med 15 procent på First North till 35,75 kronor. (Följ kursen här.)

Nyemissionen sker utan företrädesrätt för aktieägarna, vilket motiveras med att ”EQT Ventures är en strategiskt viktig och internationellt etablerad aktör som genom sitt kapitaltillskott möjliggör en fortsatt snabb expansion”.

I samband med nyemissionen tar Hjalmar Winbladh, partner på EQT Partners som leder riskkapitalbolagets rådgivande team, plats i Bimobjets styrelse.

Bimobject hjälper tillverkare att skapa virtuella versioner av sina produkter och lägga in dem i en visuell, så kallad BIM-databas (Building Information Modeling). Det rör sig om allt från fönster och fläktsystem till vitvaror och möbler.

Läs mer: ”Byggtech”-bolaget stiger på Kinaaffär 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer