Annons

Digitala lagerbolagets hemliga delägare: Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic gör sina investeringar via en rad olika bolag.
Zlatan Ibrahimovic gör sina investeringar via en rad olika bolag. Foto: TT
Han är inte bara fotbollslegendar med egen parfym och klädmärke bakom sig – numera kan Zlatan Ibrahimovic titulera sig som delägare i ett digitalt lagerbolag. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic går in som delägare i Uppsalabolaget Storage365, genom sitt ägarbolag Unknown AB. Enligt aktieboken ska det inte röra sig om någon större investering, ägandet motsvarar enbart några procent av aktierna i bolaget. Det rapporterar Breakit

Storage365 driver en digital marknadsplats för förmedling av lager, förvaring, förrådsutrymmen samt förvaringsplatser för fordon och båtar. Intäkterna kommer från en förmedlingsavgift på runt 15 procent. 

”Jag får tyvärr inte kommentera något om hans bolag. Men jag kan bekräfta att Unknown AB är en av våra delägare”, säger Storage365:s vd Thomas Modner till nyhetssajten.

Han grundade bolaget 2016 tillsammans med Ola Eriksson och Rikard Öhman, som i dag förmedlat över 1 500 affärer. 

Enligt den senaste årsredovisningen omsatte Storage365 under 2018 blygsamma 185 000 kronor, och gjorde en desto större förlust på -4,5 miljoner kronor.

Därmed lär de 10 miljoner kronor man nu tar in i en nyemission komma väl till plats. Enligt Breakit vill bolaget nu ”trycka på gasen”. Zlatan Ibrahimovic går inte in med pengar i den senaste rundan. 

Läs mer: Succéår för Zlatans svenska bolag – fördubblar intäkterna 

Det här är långtifrån den första investeringen som fotbollsstjärnan gjort. Zlatan Ibrahimovic har tidigare investerat i klädmärket A-Z, spelstudion Isbit Games som båda lagts ned, och nu senast blev han delägare i fotbollsklubben Hammarby – något som väckt stora reaktioner. 

Läs mer: Sanningen om ”köpet” – Zlatan investerar inte en krona

Det digitala förrådsbolaget 24 Storage – en branschkollega till Storage365 – noterades på First North i början av december och blev kraftigt övertvecknad.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer