Annons
Fysiska representationer av bitcoin. Foto: TT

Digitala valutor är nu värda 50 miljarder dollar

Sex av tio vill resa mer med sin partner SPONSRAT AV Skistar

Jordan Belfort, tidigare aktiemäklare, känd från filmen Wolf of Wallstreet

”Wolf of Wall Street” om kryptotrenden: ”Största bedrägeriet någonsin”

Gigstrs vd Rasmus Solholm

Ställde om till bemanningsapp – omsatte 21 miljoner första året

Bofink vill optimera bolån – tar in namnkunnigt kapital

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Digitala valutor är nu värda 50 miljarder dollar

Fysiska representationer av bitcoin. Foto: TT
Fysiska representationer av bitcoin. Foto: TT Foto: TT
Bitcoin-kursen har stigit kraftigt den senaste tiden. Andra digitala valutor har följt efter och nu uppgår deras samlade värde till motsvarande 440 miljarder kronor enligt Financial Times.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Marknadsvärdet på den digitala valutan Bitcoin har stigit kraftigt en längre tid. Nu ökar dessutom antalet alternativa valutor på den helt oreglerade marknaden vilket väcker farhågor om en tillgångsbubbla, skriver Financial Times.

Läs även: Bitcoin uppe på ny rekordnivå

De nya digitala valutorna, även kallade alt-coins, har enligt tidningen fått draghjälp av Bitcoin och deras samlade värde uppskattas nu till över 50 miljarder dollar (440 miljarder kronor). Antalet olika alt-coins är nu över 830 stycken och valutorna har ibland olika profiler som sträcker sig från den rena Bitcoin-utmanaren Litecoin till MiketheMug, en valuta som lovar veckovisa utbetalningar till sina ägare.

Metoden att lansera en ny valuta har fått namnet ICO - initial coin offering. Utgivandet av ny digital valuta är ett nytt sätt för investerare att tjäna pengar, men lagligheten i hanteringen är högst osäker.

Läs även: Bråket som fick bitcoin att rasa 20 procent

"En ICO innebär en emission av kryptovaluta snarare än aktier eller obligationer, men det är irrelevant för kärnaktiviteten som är att ta in pengar från allmänheten", säger Ajit Tripathi, fintech-ansvarig vid konsultföretaget PwC, till Financial Times.

Myndigheterna bedöms i många länder ligga på efterkälken i frågan om digitala valutor. Japan skärpte i förra månaden sin lagstiftning beträffande Bitcoin, där handlare nu måste registrera sig hos staten och utsätta sig för regleringar gällande kundkännedom och åtgärder mot penningtvätt.

Läs även: Bitcoinkursen knäckte KNC Miner – ansöker om konkurs

Direkt / Di Digital


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post