Annons

Digitalpodden synar de hetaste svenska teknikaktierna: ”Kan vara slut på börsfesten”

Di Digitals reporter Johannes Karlsson och Di:s analytiker Ulf Petersson.
Di Digitals reporter Johannes Karlsson och Di:s analytiker Ulf Petersson. Foto: Di.
Med hjälp av Di:s analytiker Ulf Petersson synar Digitalpodden två av Stockholmsbörsens hetaste teknikbolag: Evolution Gaming och Sinch. Dessutom diskuterar vi it-konsulternas överraskande rekordresultat under coronapandemin och Amazons hot mot Clas Ohlson.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Inget såg länge ut att kunna stoppa festen kring livekasinoleverantören Evolution Gamings aktie – som stigit över 100 procent sedan årsskiftet och nått ett börsvärde över 100 miljarder kronor.

Men sedan storägaren Richard Livingstone i förra veckan sålde en tredjedel av sitt innehav har aktien fallit tillbaka.

”Jag tror att det kan vara slut på börsfesten, även om verksamheten ser ut att fortsätta väldigt bra. Richard Livingstones försäljning har pressat aktien, kanske mer än folk förväntade sig. Det var en stor post värd 5 miljarder, men det fanns ingen riktigt naturlig köpare. Många andra storägare har också sålt av en del aktier under andra kvartalet”, säger Di:s analytiker Ulf Petersson i Digitalpodden.

Vi diskuterar också det faktum att Evolution Gamings nu nått en värdering på cirka 20 gånger omsättningen och 50 gånger vinsten, vilket närmast är unikt bland börsens storbolag. Även det förestående förvärvet av konkurrenten Netent och framtida politiska risker för Evolution Gaming avhandlas.

Ett annat bolag som gått som tåget på börsen är Sinch, som stigit med 135 procent sedan årsskiftet trots en tillbakagång de senaste två veckorna efter bolagets presentation av det andra kvartalet. Men Ulf Petersson är fortsatt optimistisk kring bolaget, som levererar teknik åt företag som vill kommunicera med sina kunder via till exempel sms-meddelanden.

”Sinchs rapport överträffade förväntningarna, men inte med lika god marginal som under de senaste kvartalen. Det är svårt att mätta marknaden, sett till den senaste tidens kursrally”, säger Ulf Petersson, och konstaterar att bolaget ser ut att fortsatt kunna kombinera en god organisk tillväxt med sin offensiva förvärvsstrategi.

Digitalpodden går också igenom varför it-konsultföretag som Prevas och Softronic redovisar rekordresultat, trots att näringslivet kapat sina konsultköp under coronapandemin. Sänkta kostnader och permitteringsstöd från staten pekas ut som orsaken.

Dessutom diskuterar vi vad Amazons förväntade inträde i Sverige under hösten kommer att innebära för börsbolag som Clas Ohlson och Qliro-ägda CDON.

Lyssna på veckans podd här:

Länk till acast

Du hittar även Digitalpodden på Acast, Apple Podcasts och Spotify.

Har du lyssnat på Digitalpodden? Vad tyckte du? Ge oss gärna feedback! Vi finns på Twitter, Facebook och givetvis även på mejl: digital@di.se

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer