Annons

Dinkelspiels indiespel prisas

Daniel Polgar, grundare av Bridgeside Interactive tar emot pris för spelet "Clapper".
Daniel Polgar, grundare av Bridgeside Interactive tar emot pris för spelet "Clapper".
Nordnets före detta innovationschef Jan Dinkelspiel har hjälpt till att ta fram barnappen Clapper. Redan inför lanseringen prisas den som årets indiespel.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Jan Dinkelspiel berättade nyligen att han efter sin tid som innovationschef för nätmäklaren Nordnet bland annat hjälpt till att ta fram en barnapp. I dagarna släpps appen Clapper, ett klappspel som redan hunnit prisas som årets indiespel på Nordic Game-konferensen.

”Det är ett av de finaste prisen man kan få”, säger Daniel Polgar, vd för den lilla spelstudion Bridgeside Interactive som byggt Clapper. 

Spelet är det första som den lilla Stockholmsstudion tagit fram. Grunden för spelet är en teknik som bolaget byggd för att läsa av och känna igen rörelser.

”Vi har byggt en teknologi för att känna igen rörelser ovanför en ipad. Det gör att spelarnas rörelser fångas av kameran och förs in i spelet”, säger Daniel Polgar.

Spelarnas rörelser styr spelet som bygger på skolgårdens klapplekar.

Jan Dinkelspiel har fungerat som rådgivare åt bolaget med erfarenhet av produktutveckling från Nordnet. Affärsmodellen bygger precis som i till exempel Toca Bocas fall på att ta betalt för själva appen.

Läs mer: Så skapade Bonnier sitt digitala guldägg

”I och med att det riktar sig till barn vill vi inte ha någon ’free to play’-modell. Föräldrar ska känna sig trygga med att deras barn inte utsätts för reklambudskap eller luras att köpa saker i appen”, säger Daniel Polgar.

Planen är att framöver fortsätta utveckla spel byggda på bolagets rörelseigenkänning.

”Vi tror att det är smart av många anledningar att göra på det viset. Det är en sådan teknik som gör att folk så fort de testar den börjar spruta ur sig idéer”, säger Daniel Polgar.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer