Annons

Disney ratade Netflix – tecknar avtal med Alibaba

Foto: Richard Drew/AP
Techjätten ska hjälpa Disney nå ut på Kinas streamingmarknad.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Alibabas underhållningsenhet, Digital Media and Entertainment Group, har tecknat ett flerårigt licensavtal med Disney för dess animerade filmer och serier. Det rapporterar Financial Times.

Avtalet omfattar mer än 1 000 avsnitt av animerade program från Disney som kommer att visas på Alibabas videotjänst Youku och genom tv-boxar. Bland de titlar som görs tillgängliga är filmer som Pirates of the Caribbean, Mulan och Frozen.

Disney har i Kina tidigare haft en streamingtjänst. Den drevs av Alibaba under ett licensavtal men blev nedlagd 2016 på order från kinesiska tillsynsmyndigheter som förbjöd utländska företag att publicera webbaserat innehåll i Kina.

Alibabas videotjänst Youku är trea på den kinesiska streamingmarknaden, efter iQiyi från Baidu och Tencent video. För att göra den mer konkurrenskraftig lyckades Alibaba i december att ingå ett flerårigt licensavtal även med NBC Universal och Sony Pictures Television.

Sommaren 2017 drog Disney tillbaka sitt innehåll från Netflix för att istället utveckla en egen streamingtjänst. Senare fick representanter för Twitter och Facebook lämna Disneys styrelse på grund av en intressekonflikt.

(Finwire/Di Digital)

Läs mer: Innehållskriget – tv och film är techbolagens nya guld 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies