Annons

DNA-bolaget Dynamic Code tar in 3 miljoner

Dynamic Code tar in drygt 3 Mkr.
Dynamic Code tar in drygt 3 Mkr.
Linköpingsbaserade Dynamic Code tar in närmare 3,4 miljoner i kapital av statliga Vinnova. Investeringen ska hjälpa företaget utveckla framtidens hemtester.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Dynamic Code grundades hösten 2000 av forskarna Anne Kihlgren och Björn Rosén. Båda har lång erfarenhet av DNA-analyser och genetik. De såg möjligheten att med den senaste DNA-tekniken kunna erbjuda hälso-tester, medicinsk rådgivning och e-recept online.

Med Vinnovas stöd på närmare 3,4 Mkr vill grundarna utveckla ett nytt digitalt affärsområde.

”Med affärsområdet Dynamichealthcare.se knyter vi ihop utveckling av användarvänliga hemtest, modern labteknik, med den digitala vårdkedjan. Detta är framtidens hemtest dvs Hemtest 2.0”, säger Anne Kihlgren, VD för Dynamic Code, i ett meddelande.

Idag erbjuder Dynamic Code produkter bland annat för hälsotester, faderskaps- och släktskapsbestämningar samt djuranalyser och härstamningskontroller.

Planen för Dynamic healthcare är att redan under 2016 erbjuda e-recept och medicinsk rådgivning för fler tester samt till fler marknader.

Di Digital har tidigare rapporterad om andra startupbolag som har lanserat sina digitala hälsoanalyser, exempelvis blodtest-företagen Werlabs och biomarkörstestaren Bodymarkers.

Läs även: Smarteyes-grundaren vill ge dig blodvärden i mobilen

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer