Annons

Doctrin är ny finalist i Di Startup Tour

Di Digitals Mimi Billing och Doctrins Magnus Liungman på Di Digital Startup Tour i Malmö
Di Digitals Mimi Billing och Doctrins Magnus Liungman på Di Digital Startup Tour i Malmö Foto: Amanda Lindgren
Vinnaren av Startup Tours deltävling i Malmö är Doctrin. Nu väntar finalen i Stockholm som äger rum den 7 december.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

”Det finns ett världsledande kunnande här i Malmö. Skräcken är att Apple köper upp bolagen innan vi ens har fått dem på radarn”, sade jurymedlemmen Katja Bergman på Moor från scenen på Di Digital Startup Tour.

Hon satt med i den jury som tillsammans med publiken valde ut medtechbolaget Doctrin som vinnare av Di Digital Startup Tour på Slagthuset i Malmö.

”Vi ska hjälpa en miljard att få bättre vård. Den idén är inspirerad av Norrsken”, sa Doctrins vd Magnus Liungman efter att ha vunnit Startup Tour i Malmö.

Han grundade Doctrin i Malmö 2016 ihop med Ashkan Labaf, som har titeln Chief Medical Officer. Idag har Doctrin kontor i både Malmö, där Ashkan Labaf bor, och Stockholm där huvudkontoret finns och där Magnus Liungman nu bor.

”Vi hjälper vården att guida patienten till rätt vårdnivå. Det finns ingen som tänker som vi gör”, sade Magnus Liungman under pitchen.

Doctrin är till skillnad från exempelvis Kry och Min Doktor inte en digital vårdcentral utan en systemleverantör som samlar in patienternas sjukvårdshistoria och skickar till journalsystemet som underlag för läkarna inför besöket.

Doctrins konkurrens under eventet bestod av Pej, Appinmed, Homii, Inires, Vultus och Next Step Dynamics som knep andraplatsen.

I finalen i Stockholm får medtech-bolaget sällskap av Inkbay Tattoo, Smart Video, Epishine och Bokio som gick vidare från delfinalerna i Stockholm, Umeå, Linköping och Göteborg. I Stockholm har bolagen chansen att vinna 1 miljon kronor i annonspengar från Bonnier.  

På scenen intervjuades även Ola Sars från Spotify-kusinen Soundtrack Your Brand, Sara Wimmercranz som har grundat e-handlaren Footway och riskkapitalbolaget Backing Minds, styrelseproffset och tidigare vd:n för TAT Charlotta Falvin, idag ordförande för organisationen Malmöstartups, samt Emil Efreim som grundat Neo Technology.

Läs mer: Music tech-profilen Ola Sars: ”Därför betalade Apple tre miljarder dollar för Beats Music”

Juryn bestod av Linus Dahg från riskkapitalbolaget Inventure, Katja Bergman, medgrundare och partner av riskkapitalbolaget Moor, Anders Wedahl som är Technology Evangelist Manager på Microsoft, Eva Melzig från KPMG,  Marcus Skärbäck som är investment Manager på Almi Invest, Katarina Duvemyr som är regionchef på Nordea, Henrik Aurell som är senior partner på Zacco och Lihem Lefort Zeru som är Manager på Accenture Interactive.

Läs även: Bokio är ny finalist i Di Startup Tour 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies