Annons

Doctrin vinnare av Di Startup Tour

Magnus Liungman och Doctrin kammade hem vinsten vid Di Startup Tour.
Magnus Liungman och Doctrin kammade hem vinsten vid Di Startup Tour. Foto: Jesper Frisk
På torsdagen var det dags för final i Di Digitals Startup Tour på Kulturhuset i Stockholm. Malmöbolaget Doctrin tog hem segern.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Sex bolag pitchade men bara ett tog hem segern vid finalen av Di Digital Startup Tour som gick av stapeln på Kulturhuset i Stockholm under torsdagen.

Segern gick till healthtechbolaget Doctrin, som vann en miljon kronor i annonsutrymme från Bonnier, som äger Dagens industri samt en rad andra priser från tävlingens partners.

"Det är hedrande, inte minst då de andra tävlande bolagen var såpass starka", sade bolagets vd och grundare Magnus Liungman.

Doctrin är till skillnad från exempelvis vårdtjänsterna Kry och Min Doktor inte en digital vårdcentral utan en systemleverantör som samlar in patienternas sjukvårdshistoria och skickar till journalsystemet som underlag för läkarna inför besöket.

Läs mer: Klarna-grundarens stiftelse investerar i Doctrin 

Vad betyder vinsten för er?

"Det betyder mycket för att nå ut. Det viktigaste för oss är att vi får komma ut och berätta om vad vi vill åstadkomma", sade Magnus Liungman.

Tidigare har deltävlingar hållits i Linköping, Malmö, Umeå, Göteborg och Stockholm där totalt 35 bolag pitchat sina affärsidéer framför jurys bestående av representanter från Sveriges tyngsta riskkapitalbolag.

Övriga delfinalister på Kulturhuset var Umeås Smartvideo, Norrköpings solcellsbolag Epishine, Göteborgs bokföringsapp Bokio, tatueringsportalen Inkbay från Stockholm och ed-techbolaget Hey Code från Borås.

Läs mer: De gör upp om miljonvinsten vid finalen av Di Startup Tour

Evenemanget bjöd även på en rad intervjuer med kända techprofiler. Gästade gjorde bland andra Lydia Winters, med titeln ”Director of Fun” på Mojang, ansvarig för bland annat jättekonventet Minecon.

Läs mer: ”Jens of Sweden” hemvänder – gästar Startup Tour-finalen den 7 december 

På scen stod även Jens Nylander, Hudiksvall-killen som raketlanserade sin entreprenörskarriär genom att 23 år gammal lansera mp3-spelarna ”Jens of Sweden”. Under 2004 sålde bolaget hela 10 000 spelare varje månad. Men 2005 gick det snabbt utför och ”Jens of Sweden” gick i konkurs. 

"Det var tufft att bli betraktad som en dålig person. Det tog mig ett tag att bevisa att mina kritiker hade fel", sade Jens Nylander om tiden efter konkursen.

De senaste åren har han gjort comeback med bolaget Automile, som erbjuder så kallade fleet-management-tjänster för företag med uppkopplade fordonsflottor. Bolaget grundades 2014 och  värderas nu till en miljard kronor.

Läs mer: Automile stänger jätterunda – når miljardvärdering 

 Se Di TV:s sänding från Di Startup Tour här

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer