Annons

Dokument avslöjar: Spotify nära att bygga hårdvara

Tidigare läckta bilder från Spotify på en spelare för bilen och vd:n Daniel Ek.
Tidigare läckta bilder från Spotify på en spelare för bilen och vd:n Daniel Ek.
Streamingjätten Spotify ser ut att ta nästa steg mot att lansera egna fysiska produkter. Nu har bolaget lämnat in en ansökan till amerikanska myndigheter om att få börja tillverka hårdvara.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Den svenska musikjätten Spotifys planer på att ta fram och bygga egen hårdvara ser nu ut att aktualiseras. Detta efter att bolaget lämnat in en ansökan till den amerikanska radio- och tv-myndigheten, FCC. Det rapporterar Variety. Ansökan avser en kod som företag behöver för att ens kunna tillverka hårdvara i USA.

Vad för sorts hårdvara Spotify har i åtanke framgår inte, men företaget har sedan tidigare lagt upp jobbannonser för ett hårdvaruprojekt. Syftet med rekryteringarna är att Spotify ska kunna designa och sälja hårdvara direkt till bolagets befintliga och potentiella användare. 

Läs mer: Spotify tar efter Snap och Amazon Echo – vill bygga hårdvara 

Baserat på vad som stått i annonserna är Spotify ute efter att framställa produkter inom samma kategori som Pebble Watch, Amazon Echo och Snap Spectacles – det vill säga smarta klockor, högtalare och glasögon.

Tidigare uppgifter har pekat på att Spotify i första skede planerar en hårdvaruprodukt för bilar. Det ska handla om en röststyrd spelare som kan hämta strömmad musik till äldre bilmodeller, som inte har Spotify integrerade i sina nöjessystem.

Spotify har avböjt att kommentera FCC-ansökan.

(Finwire/ Di Digital)

Läs mer: Nya bilder spär på rykten om röststyrningstjänst från Spotify 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer