Annons

Doldisförvaltare lockar arvtagare och techprofiler

Richard Båge, medgrundare av Insplanet, och Jonas Tellander, medgrundare av Storytel, är några av entreprenörerna som NEA Invest investerar åt.
Richard Båge, medgrundare av Insplanet, och Jonas Tellander, medgrundare av Storytel, är några av entreprenörerna som NEA Invest investerar åt.
I det tysta har riskkapitalbolaget Never Eat Alone lockat arvtagare, entreprenörer och techprofiler att investera i startups. På kundlistan står bland andra H&M-arvtagare, Oriflame-familjen och Storytelgrundarna.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Doldisbolaget Never Eat Alone, eller NEA Invest, har under de senaste åren gjort flera intressanta investeringar i svenska startups och techbolag. 

Bolaget grundades så sent som 2017 av Jacob Brögger och Erik Ekfeldt, som båda bland annat jobbat med private banking på Nordea. Tillsammans har de byggt upp ett intressant nätverk av entreprenörer, arvtagare och techmiljonärer som vill investera i tillväxtbolag.

”Vi tror att vi kan vara behjälpliga för kapitalstarka individer med att få en bättre sondering i ett segment som är ganska tidskrävande att få avkastning i, men som man ofta vill vara med i. Vi har många entreprenörer med oss och blir som en förlängd arm i det här segmentet”, säger Jacob Brögger.

Kundernas förmögenhet ska växa än mer genom investeringar i tillväxtbolag inom olika delar av startupvärlden. I portföljen finns bland annat digitala vårdaktören Doktor.se och utbildningsbolaget Hyper Island. 

På sikt vill man göra investeringar på minst 10 miljoner kronor i de bolag man investerar och målet är en portfölj på runt 20 bolag.

”Vi investerar i entreprenörsdrivna, mindre tillväxtbolag. Vårt fokus ligger på lönsamma bolag som omsätter 10 miljoner och upp till ett par hundra miljoner. Vi har placeringsmandat för att vara majoritetsägare, men vi fokuserar på minoritetsposter för att stötta entreprenörerna framåt. Vi har inget exit-perspektiv, vi går istället efter entreprenörernas resor som vi ska hjälpa”, säger Jacob Brögger.

Nu kan Di Digital avslöja några av de kända namn som i det tysta gått in i NEA Invest, och vars pengar bolaget förvaltar genom tech- och startupinvesteringar.

Läs mer: Här är Sveriges 41 techmiljardärer 2018 

Kristoffer Jeansson och Daniel Pilotti

Daniel Pilotti och Kristoffer Jeansson är grundare av expresservicebolaget Ryska Posten samt Your Special Delivery Service och Global Retail Group. Investeringen har gjorts genom det bemensamma bolaget Jeansson Pilotti AB.

Richard Båge 

Bland mycket annat medgrundare av försäkringsbolaget Insplanet, som i slutet av förra året köptes upp av Zmarta Group för 176 miljoner kronor. Har bland annat investerat i Storytel, nätapoteket Meds och betalappen Kaching.

Christian Wallenstam

Delägare i fastighetsbolaget Wallenstam, äger i dag 1,71 procent av bolaget som har ett sammanlagt börsvärde på 28,8 miljarder kronor. 

Sebastian af Jochnick 

Son till kosmetikföretaget och miljardbolaget Oriflames grundare Robert af Jochnick. Har tidigare investerat på egen hand i spar-appen Savr. Sitter som styrelsemedlem i familjen af Jochnicks stiftelse som bedriver filantropi.

Läs mer: Oriflame-sonen går in som delägare i spar-appen Savr 

Jonas Tellander och Rustan Panday

Medgrundare av börsnoterade streamingbolaget Storytel, som har ett börsvärde på drygt 6 miljarder. 

Stefan Bengtsson

Systerson till H&M:s ordförande Stefan Persson. Har drivit investmentbolag och gick med i NEA Invest genom ägarbolaget CSB Capital.

Gustaf Enblad 

Styrelseledamot i kändismäklaren Fredrik Eklunds mäklarbolag Eklund Stockholm New York, ESNY. 

Johan Skarborg

Vd och medgrundare av utbildningsbolaget Academic Work, som 2017 omsatte drygt 3 miljarder. Gick in i NEA Invest genom ägarbolaget Henrik & Venture AB.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer