Annons

Dominika blir delägare i ”Airbnb för funktionshindrade”

Pr-kvinnan Dominika Peczynski (t.v.) och affärsängeln Dušan Stojanović (t.h.) investerar i Sebastien Archambeauds Handiscover (mitten).
Pr-kvinnan Dominika Peczynski (t.v.) och affärsängeln Dušan Stojanović (t.h.) investerar i Sebastien Archambeauds Handiscover (mitten).
Almi Invest Syd, affärsängeln Dušan Stojanović och pr-kvinnan Dominika Peczynski är alla med på tåget när Handiscover tar in 5 miljoner kronor.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Ett Airbnb för funktionshindrade resenärer. Så kan man beskriva skånska Handiscover. Tjänsten förmedlar semesterboende och hotell till personer som behöver detaljerad information om trappsteg, trösklar och handikappanpassning.

Nu avslutar bolaget sin första kapitalrunda. I själva verket rör det sig om två kapitalrundor som slagits ihop till en, enligt grundaren Sebastien Archambeaud. Di Digital har tidigare kunnat rapportera om den första delen i vilken affärsängeln Dušan Stojanović deltog.

Nu står det klart att Handiscover tar in totalt 5 miljoner kronor, 3 miljoner i riskkapital och 2 miljoner i lån.

Man räknar med att minst tio procent av befolkningen är rörelsehindrade

Bland de som går in med riskkapital kan nämnas Almi Invest Syd, affärsängeln Dušan Stojanović och Tord Wingren, platschef för Huawei i Lund. Dušan Stojanović går in via sitt bolag Adriatic Home, som hyr ut semesterboenden vid Adriatiska havet.

”Man räknar med att minst tio procent av befolkningen i västvärlden är rörelsehindrade i någon mån på grund av skador, funktionshinder, fetma eller ålder. Så det är en ganska stor grupp människor som är uteslutna från normalt resande”, säger Robert Vass på Almi Invest Syd till nyhetstjänsten Rapidus.

Med på ett hörn är även PR-kvinnan och före detta Army of Lovers-medlemmen Dominika Peczynski. Hon går in med en kombination av kapital och tjänster i utbyte mot 2 procent av bolaget.

”Sebastian och jag har känt varandra länge. Han hörde av sig i samband med lanseringen och jag tyckte det var ett bra upplägg att gå som delägare”, säger Dominika Peczynski som driver PR-firman Mafioso.

Idag finns tjänsten i Sverige och Storbritannien

Hon beskriver Handiscover som en ”bra affärsidé och en schysst produkt”.

”Handiscover kan ju förbättra livskvalitén för många familjer och kompisgäng där en av dem har funktionshinder. Mest intressant är ju Sebastiens personliga engagemang. Han har ju en son som är rörelsehindrad”, säger hon.

Handiscover är baserat i Båstad och grundades i fjol av Sebastien Archambeaud, en svensk entreprenör med rötterna i Frankrike. Pengarna från emissionen gå till nyanställningar och expansion.

”Idag finns tjänsten i Sverige och Storbritannien. Nu ska vi rulla ut tjänsten i resten av Europa”, säger Sebastien Archambeaud.

Dominika Peczynski var tidigare Sverigechef för otrohetssajten Victoria Milan. I fjol fick hon stor uppmärksamhet för sin relation med före detta finansminister Anders Borg. Paret är numera sambos.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies