Annons

Dreams lanserar spar-robot på Facebook

Dreams nya spar-bot som gör att användarna kan spara via Messenger.
Dreams nya spar-bot som gör att användarna kan spara via Messenger.
Med ett meddelande på Facebook Messenger går det nu att spara pengar. I alla fall för användare av sparappen Dreams. ”Vi vill att det ska vara lika enkelt att spara som att konsumera”, säger Henrik Rosvall, vd för Dreams.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Facebook lanserade nyligen ett verktyg för att bygga textbotar i meddelandetjänsten Facebook Messenger. Ett bolag som snabbt utnyttjat den möjligheten är fintechbolaget Dreams. De har tagit fram, vad som kan vara, världens första sparrobot på Facebook.

”Med en vanlig bank är det ganska krångligt att spara, vi vill ta ner de barriärerna. Vi ser till att du inte behöver gå så långt från tanke till handling när du vill spara”, säger Henrik Rosvall, vd för Dreams

Henrik Rosvall, vd för Dreams.

Boten fungerar på så sätt att användaren kan göra överföringar mellan spar- och lönekonton eller kontrollera sitt saldo bara genom att skriva ett kort meddelande i Messenger. Appen kommunicerar än så länge bara på svenska men kan, enligt Dreams tekniska chef Didde Brockman, i teorin kommunicera på vilket språk som helst.

Läs mer: Därför pratar alla plötsligt om botar

”Den stora vinsten är att det är kanaloberoende. Du kan installera Dreamsappen på din Ipad hemma och sen spara och ta ut pengar från vilken annan enhet som helst via Messenger”, säger Didde Brockman.

Dreams tog under våren in 10 miljoner kronor i nytt kapital från bland annat spelbolaget Kings medgrundare Thomas Hartwig och Lena Apler, grundare av Collector Bank. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer