Annons

Drönarbolag och getfarm till Fast Track Malmö

Joel Larsson och Mina Hesar, programansvariga för Fast Track Malmö.
Joel Larsson och Mina Hesar, programansvariga för Fast Track Malmö. Foto: Fast Track
En AI-lösning för att analysera sportsändningar och en tjänst som vill digitalisera getägande i Somalia. Det är två av de sex bolagen som tar plats i acceleratorn Fast Track Malmö i vår.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Fler än 460 bolag från hela världen hade sökt till den andra omgången av Fast Track Malmö, som drar igång i dag och avslutas i juni med Malmö Demo Day, som förra året lockade fler än 50 investerare från hela Europa. 2016 sökte 257 bolag till acceleratorn och enligt Joel Larsson, programansvarig för Fast Track Malmö, gör antalet ansökningar till vårens upplaga Fast Track Malmö till Nordens populäraste accelerator.

Läs mer: Sju skäl att hålla koll på Malmös startup-scen 

”Malmö har generellt ett gott rykte på startupscenen och med Fast Track Malmö har vi hittat ett program som kombinerar det många startups letar efter. Det är bara andra gången vi kör acceleratorn så vi var inte beredda på att trycket skulle bli så här stort”, säger Joel Larsson.

Det är väldigt hög kvalitet på de sex bolagen

Fast Track Malmö startade våren 2016 av Minc, Almi Invest, Almi, Malmö Startups och Invest in Skåne för att locka fler bolag till Malmö. I år är det första gången som fonden Fast Track Capital, som backas av lokala affärsänglar, går in med såddkapital i acceleratorbolagen. Fyra bolag får en investering på 300 000 kronor och samtliga sex bolag får chans tillytterligare 200 000 kronor i finansiering från Almi Invest.

”Det är väldigt hög kvalitet på de sex bolagen och de spänner över många områden”, säger Joel Larsson. 

Här är bolagen i höstens upplaga av Fast Track Malmö:

– Signality: Realtidsanalys av video med hjälp av deep learning, initialt fokuserade på sportsändningar. Bygger förståelse och statistik för vad som händer i en match.

– Scene There: VR-bolag som utvecklar en plattform för att kombinera flera 360-videor till VR-upplevelse.

– Studybee: Vill göra lärare mer effektiva med en plattform som erbjuder heltäckande bedömning i Google Classroom.

Läs mer om Studybee på databasen Nordic Tech List 

– Ari.farm: Digitaliserar boskapsmarknaden i Somalia genom att låta dig äga, följa och tjäna pengar på en egen get genom ett socialt nätverk.

Läs mer: Hans app ska få dig att köpa getter 

– Stylos: Hårdvarubolag som utvecklar ett larmarmband.

– Vultus: Använder drönare och bildanalys för att optimera lantbruket. Genom att analysera hur gärna fälten är kan man avgöra hur mycket gödning som behövs.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer