Annons
En medarbetare poserar framför en av Cybaeros drönare. Till höger: Cybaeros vd Rolf Schytt. Foto: Pressbilder.

Drönarbolaget Cybaero börsrusar på avsiktsavtal

Skräddarsy kontorsinredningen efter dina behov SPONSRAT AV AJ produkter

Sämre resultat än väntat för Netflix.

Sämre resultat än väntat för Netflix – trots hög kundtillväxt

Spotifys vd Daniel Ek, en av bolagets två grundare. Foto: Jesper Frisk

Pensionsjättar gör miljardklipp i Spotify

Svenska Creandum, Northzone och Folksam har investerat i Spotify – liksom Napster-grundaren Sean Parker. Klart största ägare är dock grundaren Martin Lorentzon följd av grundare och vd Daniel Ek.

Så rika blir de på framgångssagan Spotify

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

Drönarbolaget Cybaero börsrusar på avsiktsavtal

En medarbetare poserar framför en av Cybaeros drönare. Till höger: Cybaeros vd Rolf Schytt. Foto: Pressbilder.
En medarbetare poserar framför en av Cybaeros drönare. Till höger: Cybaeros vd Rolf Schytt. Foto: Pressbilder.
Cybaero rusar på börsen sedan man träffat ett avsiktsavtal med Dubai-baserade investeringsfonden Bracknor. Vid lunchtid hade aktien stigit med 64 procent.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Drönarspecialisten Cybaero har träffat ett avsiktsavtal med Dubai-baserade investeringsfonden Bracknor om en finansieringslösning på upp till 44 miljoner kronor (5,25 miljoner US-dollar). Detta enligt ett pressmeddelande.

Beskedet är mycket välkommet för Cybaero. Di Digital har tidigare rapporterat om hur bolagets kapitalkris fått aktiekursen att rasa.

Läs mer: Kapitalkris för drönarbolaget Cybaero – faller som en sten på börsen

Beskedet fick fart på bolagets sargade aktie. Vid lunchtid hade kursen stigit med 64 procent procent till 1,06 kronor. Följ kursen här. Höjer man blicken ser Cybaeros aktiekurs dock fortfarande ut som en skidbacke. De senaste 12 månaderna har kursen fallit med drygt 90 procent till ett börsvärde på knappt 40 miljoner kronor. 

Cybaero utvecklar och tillverkar system som gör det möjligt för kunderna att operera från luften. Systemen, så kallade RPAS (Remotely Piloted Aircraft System), består av fjärrstyrda helikoptrar, markstationer, sensorer och datalänkar.

Finansieringslösningen i fråga är i form av sju konvertibla skuldebrev. De tre första lånen på vardera 850 000 US-dollar, det fjärde på 750 000 US-dollar och de tre sista på vardera 650 000 US-dollar.

Läs mer: Drönarbolag lyfter på Morgans löfte

Konvertibellånen ska ha tvingande konvertering senast 12 månader från emissionstillfället. 

Konverteringskursen är för de tre första lånen 88 procent av den lägsta volymvägda slutkursen under en period av 15 handelsdagar. För de fyra sista lånen är konverteringskursen 90 procent.

Varje konvertibelt skuldebrev kommer att emitteras tillsammans med ett teckningsoptionspaket som ger rätt att teckna ytterligare aktier för ett belopp motsvarande 30 procent av det nominella beloppet för det konvertibellån som teckningsoptionerna utges tillsammans med. Teckningskursen för aktierna är 125 procent av den lägsta volymvägda slutkursen under en period av 5 handelsdagar.

Subversive Capital kommer därutöver att teckna motsvarande 10 procent av samtliga konvertibellån och teckningsoptioner som tecknas av Bracknor.

Styrelsen ska kalla till en extra bolagsstämma för att besluta om en emission av konvertibla skuldebrev och teckningsoptioner samt ett bemyndigande for styrelsen att besluta om aktier, konvertibla skuldebrev och teckningsoptioner.

Finwire / Di Digital


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post