Annons

Dumpade aktier – nu säger Paradox finanschef upp sig

Paradox finanschef Andras Vajlok. Foto: Pressbild
Paradox finanschef Andras Vajlok. Foto: Pressbild
Spelutvecklaren Paradox finanschef Andras Vajlok har sagt upp sig och bolaget söker en efterträdare. Andras Vajlok uppmärksammades tidigare i år då han sålde aktier i det egna bolaget för drygt 28 miljoner kronor.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Spelutvecklaren Paradox Interactive, som utkommer med en kvartalsrapport under tisdagen, aviserar att finanschefen Andras Vajlok har sagt upp sig. Bolaget söker nu hans efterträdare. Det framgår av ett pressmeddelande som skickades ut efter börsens stängning under måndagen.

Andras Vajlok ska dock stanna på bolaget fram till dess att en ersättare har rekryterats och att denne har kommit in i rollen, framkommer vidare.

”När jag började på Paradox för sex år sedan skrev vi en lång och omfattande lista med mål för företaget. Vi har inte bara uppnått alla mål, vi har gjort det flera år i förväg. Nu är det dags för mig att gå vidare till nya utmaningar”, säger Andras Vajlok i ett skriftligt uttalande.

Andras Vajlok uppmärksammades tidigare i år för sin försäljning av 500 000 aktier i det egna bolaget. Försäljningen skedde den 15 mars till kursen 56:50 kronor, vilket gav en likvid på drygt 28 miljoner kronor. Beskedet fick Paradox aktiekurs att backa ett par procent när det blev känt. 

”Jag behövde få loss pengar eftersom jag tittar på lite andra investeringar som jag tänker göra, framför allt via Pepins", sa han till Di Digital då.

Läs mer: Paradox finanschef sålde aktier: ”Behövde pengar till investeringar via Pepins” 

Efter försäljningen hade Andras Vajlok, via bolaget Silfverlok Invest, ett innehav på 950 000 aktier i Paradox. Dessa aktier är fortfarande i hans ägo, enligt ägardatatjänsten Holdings.

Paradox aktiekurs stod under måndagen i 69 kronor, vilket innebär att bolaget idag har ett börsvärde på närmare 7,3 miljarder kronor.

Direkt / Di Digital

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer