Annons

Dux-ägaren lanserar skilsmässo-sajt

Charlotte Ljung, grundare och vd på Endbright.
Charlotte Ljung, grundare och vd på Endbright. Foto: Press.
Dux delägare och före detta vd Charlotte Ljung lanserar en digital plattform för skilsmässor. ”Det här är tjänsten jag själv önskar att jag hade vid mina egna separationer”, säger hon.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

”Från sängar till separationer.” Med dom orden presenterar Charlotte Ljung sitt nya bolag Endbright, en digital plattform för folk som genomgår en skilsmässa.

Charlotte Ljung är annars känd som en av syskonen i ägarfamiljen bakom sängtillverkaren Dux. Hon var tidigare vd för Dux Nordic, men är idag mest aktiv som ledamot i styrelsen och huvudansvarig för Dux egna hotellkedja och distributionskanal Hotel Duxiana.

Man tampas med sorgen, och känslan av ett misslyckande.

Idén till Endbright fick Charlotte Ljung från sina personliga erfarenheter. Hon har separerat två gånger, en gång 2012 och en gång 2015.

”Det är ju jättetufft! Man tampas med sorgen, och känslan av ett misslyckande. Men det borde ju inte vara så stigmatiserat som det ibland kan vara. En av två äktenskap slutar med skilsmässa”, säger hon.

Charlotte Ljung nämner att hon som företagsledare har goda kunskaper inom juridik och finans. Men hon tyckte ändå att det var svårt att navigera sig genom sina separationer. 

”Det är ju krångligt. Jag såg ett behov av bra rådgivning som inte kostar skjortan. En one stop shop för skilsmässor”, säger hon.

Läs mer: NFT Ventures ökar sitt innehav i Avtal24

Endbright är i grunden en prenumerationstjänst som ska kosta 50-70 kronor i månaden. Ambitionen är att rulla ut sajten i december och appen nästa år.

En topptjänst med egen ”divorce planner” ska också erbjudas.

”För pengarna får man grundläggande hjälp och råd i en process som oftast håller på i 10-14 månader. Man kan vara med längre än så eftersom det ibland finns återkommande behov, som tjänster inom barnpsykologi till exempel”, säger Charlotte Ljung.

Bolaget erbjuder även tilläggstjänster. Man kan köpa 30-minutersmöten med jurister, medlare, coacher, med mera. 

”En topptjänst med egen 'divorce planner' ska också erbjudas”, säger Charlotte Ljung.

Totalt är man fyra medarbetare på bolaget. Men det interaktiva materialet har tagits fram med en rad personer med expertis inom juridik, finans, psykologi, med mera.  

Än så länge har Charlotte Ljung finansierat bolaget ur egen ficka. 

”Det är helt egenfinansierat än så länge. Men jag har fått en del intressanta propåer från investerare och utesluter inte möjligheten att ta in externt kapital längre fram”, säger hon.

För att kunna erbjuda en fullfjädrad tjänst samarbetar Endbright med flera andra bolag. Viktigast av dessa är Familjens Jurist - Sveriges största juristbyrå inom familjerätt med 280 kontor i Sverige.

Andra partners är Hemfrid, som erbjuder hushållsnära tjänster, och Competencer, ett startupbolag som förmedlar coacher och psykologer.

Mitt i Bruset: Skilsmässor och strider sätter techmiljarder i spinn

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer