Hoppa till innehållet

Dux-ägaren lanserar skilsmässo-sajt

Dux delägare och före detta vd Charlotte Ljung lanserar en digital plattform för skilsmässor. ”Det här är tjänsten jag själv önskar att jag hade vid mina egna separationer”, säger hon.

Charlotte Ljung, grundare och vd på Endbright.
Charlotte Ljung, grundare och vd på Endbright.Foto: Press.

”Från sängar till separationer.” Med dom orden presenterar Charlotte Ljung sitt nya bolag Endbright, en digital plattform för folk som genomgår en skilsmässa.

Charlotte Ljung är annars känd som en av syskonen i ägarfamiljen bakom sängtillverkaren Dux. Hon var tidigare vd för Dux Nordic, men är idag mest aktiv som ledamot i styrelsen och huvudansvarig för Dux egna hotellkedja och distributionskanal Hotel Duxiana.

Man tampas med sorgen, och känslan av ett misslyckande.

Idén till Endbright fick Charlotte Ljung från sina personliga erfarenheter. Hon har separerat två gånger, en gång 2012 och en gång 2015.

”Det är ju jättetufft! Man tampas med sorgen, och känslan av ett misslyckande. Men det borde ju inte vara så stigmatiserat som det ibland kan vara. En av två äktenskap slutar med skilsmässa”, säger hon.

Charlotte Ljung nämner att hon som företagsledare har goda kunskaper inom juridik och finans. Men hon tyckte ändå att det var svårt att navigera sig genom sina separationer. 

”Det är ju krångligt. Jag såg ett behov av bra rådgivning som inte kostar skjortan. En one stop shop för skilsmässor”, säger hon.

Läs mer: NFT Ventures ökar sitt innehav i Avtal24

Endbright är i grunden en prenumerationstjänst som ska kosta 50-70 kronor i månaden. Ambitionen är att rulla ut sajten i december och appen nästa år.

En topptjänst med egen ”divorce planner” ska också erbjudas.

”För pengarna får man grundläggande hjälp och råd i en process som oftast håller på i 10-14 månader. Man kan vara med längre än så eftersom det ibland finns återkommande behov, som tjänster inom barnpsykologi till exempel”, säger Charlotte Ljung.

Bolaget erbjuder även tilläggstjänster. Man kan köpa 30-minutersmöten med jurister, medlare, coacher, med mera. 

”En topptjänst med egen 'divorce planner' ska också erbjudas”, säger Charlotte Ljung.

Totalt är man fyra medarbetare på bolaget. Men det interaktiva materialet har tagits fram med en rad personer med expertis inom juridik, finans, psykologi, med mera.  

Än så länge har Charlotte Ljung finansierat bolaget ur egen ficka. 

”Det är helt egenfinansierat än så länge. Men jag har fått en del intressanta propåer från investerare och utesluter inte möjligheten att ta in externt kapital längre fram”, säger hon.

För att kunna erbjuda en fullfjädrad tjänst samarbetar Endbright med flera andra bolag. Viktigast av dessa är Familjens Jurist - Sveriges största juristbyrå inom familjerätt med 280 kontor i Sverige.

Andra partners är Hemfrid, som erbjuder hushållsnära tjänster, och Competencer, ett startupbolag som förmedlar coacher och psykologer.

Mitt i Bruset: Skilsmässor och strider sätter techmiljarder i spinn

Innehåll från ToborrowAnnons

Så mycket bidrar EU med i stöd till svenska företag

Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.
Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow.

EIF-lån erbjuder företag möjlighet att få tillgång till finansiering med förmånliga villkor och minskad risk, och Magnus Ersson, Kreditchef på Toborrow, delar med sig av sin expertis för att hjälpa dig att förstå och dra nytta av dessa möjligheter.

Läs mer och ansök om EIF-lån på toborrow.com.  

EIF-lån tillhandahålls av europeiska investeringsfonden, en del av europeiska investeringsbanken, med syfte att stödja tillväxt, innovation och sysselsättning för små och medelstora företag inom EU.

– Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om ditt företag inte skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20 procent av lånesumman, då EIF garanterar resterande 80 procent, förklarar Magnus.

Han betonar också vikten av att förbereda sig för den kreditprövning som görs i samband med att man ansöker om ett lån.

– Det är bra om företaget kan visa upp en stabil ekonomisk historik och en tydlig affärsplan för att öka sina chanser att bli godkända för finansiering.

EIF-lån spelar en avgörande roll för att främja tillväxt och utveckling för små och medelstora företag i EU. På Toborrow kan företag enkelt ansöka om EIF-lån och få hjälp att navigera genom processen med hjälp av kreditspecialister som Magnus Ersson. Med minskad personlig risk och förmånliga räntevillkor är EIF-lån ett attraktivt alternativ för företag som strävar efter tillväxt och framgång.

Under 2023 anslog europeiska investeringsfonden 445,6 miljoner euro i kapitalinvesteringar, garantier och inkluderande finansiering i den svenska ekonomin.

Vill du veta mer eller ansöka om EIF-lån? Läs mer här.  

Räntan på ditt företagslån fastställs individuellt och baseras på flera faktorer, såsom din kreditvärdighet, ekonomiska situation och lånebelopp. Eftersom räntan avgörs av banken eller långivaren är det svårt att förutse vilken ränta ditt företag kommer att få. Kom ihåg att aldrig låna mer än vad som är nödvändigt och att ta ansvar för ditt företags ekonomi.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toborrow och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera