Annons

Dynamic Codes försäljning upp över 400 procent

Anne Kihlgren, vd för Dynamic Code.
Anne Kihlgren, vd för Dynamic Code. Foto: Jesper Frisk
Dynamic Code meddelar via Pepins att man kraftigt överträffat försäljningsbudgeten för 2020 som ligger på 40 miljoner. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Per sista augusti är försäljningen redan uppe i 53,3 miljoner kronor, en ökning med 412 procent jämfört med 2019. Per 6 september uppgick försäljningen till 61,9 miljoner kronor.

”Självklart bidrar covid-19-testningen (PCR-test) starkt till denna utveckling, men försäljningen ökar kraftigt för hela produktportföljen och för både distributörer, vårdgivare och extra intressant, för flera nya kundkategorier,” skriver vd Anne Kihlgren.

Självklart bidrar covid-19-testningen starkt till denna utveckling.

E-handel har ökat med 122 procent, försäljning till återförsäljare och distributörer har ökat med sju procent. 

”Glädjande däremot är att nya distributörer och apotekskedjor växer kraftigt. Medan det är de ”gamla” etablerade apotekskedjorna som hittills under året inte har utvecklats enligt budget. Intensiva diskussioner om åtgärder och nya satsningar (fler test i butik) pågår därför för fullt,” kommenterar Kihlgren.

Försäljningen till vårdgivare, flertalet digitala vårdgivare, har ökat med hela 3 167 procent och ligger 415 procent över budget. Nya samarbeten med flera digitala vårdgivare har etablerats och idag är i stort sett samtliga digitala vårdgivare partners. 

Dynamic Code publicerar ingen ny prognos för 2020, men ”konstaterar att en positiv försäljningsutveckling sannolikt fortsätter året ut.”

Genom rekrytering av mer personal till labb, till packning och administrering av testpaket samt investeringar på cirka 4 miljoner kronor i ny utrustning och instrument för en ökad automation, har bolaget fördubblat produktionskapaciteten från en miljon test per år till drygt två miljoner test.

Härom veckan kunde Di Digital rapportera att Anne Kihlgren lämnar över vd-stolen i bolaget hon grundat till Louise Nylén, senast från fintechjätten Trustly. 

Läs mer: Grundaren lämnar vd-posten i DNA-bolaget – hon tar över

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer