Annons

E-handeln i Sverige växte med 16 procent under 2017

E-handeln växte med 16 procent i Sverige under 2017.
E-handeln växte med 16 procent i Sverige under 2017. Foto: Claudio Bresciani/TT
E-handeln fortsätter att växa så det knakar. Under 2017 omsatte e-handeln i Sverige 67 miljarder kronor vilket var en ökning på 16 procent jämfört med året före. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det är Postnord som tillsammans med Svensk Digital Handel och HUI Research ligger bakom rapporten E-barometern som kartlägger e-handelns utveckling i Sverige. Av rapporten framgår det att den svenska e-handelssektorn nu omsätter 67 miljarder kronor vilket motsvarar knappt 9 procent av den totala detaljhandeln. 

”Fortsätter e-handeln att utvecklas i samma takt som den gjort hittills kommer e-handeln om fem år att ha fördubblats, vilket ställer nya krav på detaljister och leverantörer”, säger Carin Blom, detaljhandelsanalytiker på Postnord Sverige, i ett pressmeddelande. 

Läs mer: Apoteket satsar på e-handel med hemleverans inom två timmar 

Den produktsektor som växte snabbast under 2017 var barnartiklar/leksaker med en tillväxt på 23 procent till 2,1 miljarder kronor. Störst är dock e-handeln med hemelektronik som omsatte 13,9 miljarder kronor under fjolåret. 

E-handeln stod även för drygt 80 procent av sällanköpshandelns totala tillväxt under 2017. 

För helåret 2018 spår Postnord att e-handeln kommer öka med 15 procent till 77 miljarder kronor. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer