Annons

E-handelsappen paketbombade Postnord – värderas till 108 miljarder

Wish har grundats av Peter Szulczewski, som även är vd på företaget.
Wish har grundats av Peter Szulczewski, som även är vd på företaget. Foto: Press.
Shoppingappen Wish, som blivit populär i Sverige och i fjol överöste Postnord med paket från Kina, värderas nu till 108 miljarder kronor. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Det amerikanska teknikbolaget Wish, som tillhandahåller världens största mobilapp för e-handel, värderas nu till 11,2 miljarder dollar eller 108 miljarder kronor. 

Det motsvarar en värdeökning med nästan 30 procent från slutet av 2017, uppger bolaget i ett pressmeddelande. Jättevärderingen nåddes i samband med en nylig finansieringsrunda som leddes av riskkapitalbolaget General Atlantic, som bland annat äger Hemnet i Sverige.

Wish väljer däremot att hemlighålla hur mycket nytt kapital som nu har adderats till kassan. Tidigare uppgifter från The Information har dock gjort gällande att det kan handla om 2,8 miljarder kronor.

Pengarna ska investeras i utökad marknadsföring i både Europa och Nordamerika, uppger bolaget, samt i förbättringar av företagets logistik.

Läs mer: Paketbombade Postnord – nu vill appen ta in 2,8 miljarder 

Shoppingappen grundades 2010 i USA av Peter Szulczewski och Danny Zhang, men skickar en stor del av sina varor från Kina. Marknadsplatsen kopplar ihop köpare med säljare och har gjort sig känd för att saluföra väldigt billiga produkter.

Appen har blivit särskilt populär i Sverige, som Wish pekar ut som en av de viktigaste marknaderna i Europa vid sidan om större länder som Frankrike, Tyskland och Storbritannien

I början av 2018 tvingades Postnord införa en avgift på paket från länder utanför EU, eftersom arbetsbördan blivit för stor med 150 000 dagliga bud till Sverige. Wish stod för en stor av försändelserna. Efter några månader kom parterna överrens om att Wish ska hantera momsen och avgiften direkt vid köptillfället och avgiften slopades.

San Francisco-baserade Wish uppger att de nu har en årlig omsättning på 2 miljarder dollar, motsvarande 19,3 miljarder kronor, varav hälften kommer från Europa.

Shoppingappen har 80 miljoner aktiva användare varje månad, över 1 miljon anslutna återförsäljare och säljer nästan 1 miljard produkter per år.

Läs mer: Nu skrotar Postnord avgiften för e-handelssajten Wish 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer