Annons

E-handelsbolaget Desenio börsnoteras på torsdag

Desenios VD Fredrik Palm.
Desenios VD Fredrik Palm. Foto: Joey Abrait, Joey Abrait, Joey Abrait, Joey Abrait
E-handelsbolaget Desenio, som säljer posters och tavlor på nätet, ska göra en riktad nyemission (private placement) på 53,8 miljoner befintliga aktier med efterföljande notering på Nasdaq First North Growth Market torsdagen den 25 februari. Det framgår av ett pressmeddelande.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Bolaget erbjuder aktierna till priset av 72 kronor styck, vilket betyder att Desenio står att dra in 3,88 miljarder kronor. Säljare är de befintliga delägarna. Riskkapitalbolaget Verdane är storägare i Desenio.

Ankarinvesterare är Capital Research Global Investors, Capital World Investors, Cliens Kapitalförvaltning, DNB Asset Management, Fidelity International Fonder, Handelsbanken Fonder, Kuvari Partners, Lannebo Fonder och Ophir Asset Management som åtagit sig att teckna aktier för ungefär 3,2 miljarder kronor. 

Läs mer: Småsparare får vänta i rekordstor e-handelsnotering  

Erbjudandet riktas bara till institutionella investerare i Sverige och utomlands. Därmed kan inte privatpersoner teckna upp.

Bookbuilding-perioden väntas pågå mellan 22-24 februari och slutförandet av emissionen den torsdagen 25 februari. Samma dag väntas handeln med aktien dra igång.

Arbetet med noteringen sköts av ABG Sundal Collier och Carnegie Investment Bank.

I slutet av 2016 köpte riskkapitalbolaget Verdane hälften av aktierna i e-handlaren Desenio till en värdering om totalt 250 Mkr, enligt Di:s tidigare uppgifter. Sedan dess har de ökat sitt ägande till totalt 60 procent av aktierna. 

Länk till acast

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer