Annons
Den kinesiske techlegendaren Jack Ma höll en presskonferens med Olymiska kommitténs president Thomas Bach i Davos.

E-handelsjätten Alibaba blir OS-sponsor

Så blir du en framgångsrik företagare SPONSRAT AV Nordea

Wallenbergstiftelsernas investeringsbolag FAM, med Marcus Wallenberg som ordförande, bildar riskkapitalbolaget 82:an Invest ihop med H&M:s vd Karl-Johan Persson och entreprenören Stefan Krook.

Wallenbergs FAM letar techbolag med H&M:s vd Karl-Johan Persson

Fidesmos grundare Mattias Eld, vd, och Miguel Cardo teknikchef.

Deras "superkort" tar in nya miljoner från H&M:s vd och familjen Wallenberg

Doldisar blir miljardärer på Spotify

Missa inget viktigt!
Bli först med att ta del av trenderna, profilerna och Sveriges vassaste startupnyheter helt gratis direkt i mejlkorgen med Di Digitals nyhetsbrev.
Följ oss på sociala medier:
Tack!
Följ oss på sociala medier:

E-handelsjätten Alibaba blir OS-sponsor

Den kinesiske techlegendaren Jack Ma höll en presskonferens med Olymiska kommitténs president Thomas Bach i Davos.
Den kinesiske techlegendaren Jack Ma höll en presskonferens med Olymiska kommitténs president Thomas Bach i Davos. Foto: AP
Den kinesiska e-handelsjätten Alibaba har tecknat ett långtidsavtal med den internationella olympiska kommittén, IOC. Avtalet hjälper Alibaba att nå visionen om att bli en global aktör, sa grundaren Jack Ma på en ytterst välbesökt presskonferens i Davos.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Samarbetet med IOC innebär bland annat att Alibaba ska tillhandahålla moln- och e-handelstjänster i en olympisk tv-kanal för den kinesiska publiken.

”Vi är grundat i Kina men byggt för världen. Vi har en global vision och den olympiska rörelsen kan hjälpa oss i det”, sa Jack Ma.

Läs mer: Jack Ma lovar Donald Trump en miljon nya jobb

Alibabas mål är att nå 2 miljarder kunder, världen över. Förutom organisk tillväxt bör det ske genom partnerskap, snarare än förvärv, sa Jack Ma.

Ytterligare en orsak till att han slutit avtalet med IOC och engagerat sig i den olympiska rörelsen är att få fler unga intresserad av sport, vilket är en bra träning för att göra människor mer emotionella och kärleksfulla, sa han.  

”Sport handlar inte bara om muskler, den handlar också om hjärna och kreativitet. Vi vill göra sport mer kreativt”, sa han.

Den kinesiska presidenten Xi Jinping, som också besökt toppmötet i Davos, är mycket intresserad av sport, inte minst fotboll.

Lagsporter som ligger den kinesiska techlegendaren varmast om hjärtat

Men Jack Ma är inget vidare på fotboll, enligt honom själv.

”Sist gjorde jag självmål.”

Det är dock just lagsporter som ligger den kinesiska techlegendaren varmast om hjärtat. Inte minst är det viktigt i Kina där det i många familjer bara finns ett barn, som ofta behandlas som prinsar eller prinsessor, sa han.

Läs mer: Alibaba vill ta e-sporten till OS

Jack Ma har nyligen träffat USA:s tillträdande president Donald Trump och lovat att skapa 1 miljon nya jobb i USA genom att små amerikanska företag ska sälja sina produkter till asiatiska kunder. Planen har dömts ut som orealistiskt.  

”Det är klart jag menar allvar. Jag skulle aldrig göra något annat när jag träffar en tillträdande president”, sa Jack Ma.

Läs mer: Alibaba hävdar att kopior är bättre än originalen


Missa inget viktigt från Di Digital. Följ oss på Facebook och anmäl dig till vårt kostnadsfria nyhetsbrev:
Foto:

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post