Annons

E-handelsjätten Alibaba sätter nytt försäljningsrekord

Alibabas kontor i Hangshou, Kina.
Alibabas kontor i Hangshou, Kina. Foto: Maja Suslin/TT
Den kinesiska e-handelsjätten Alibaba sålde för inte mindre än 23 miljarder dollar under de första nio timmarna av shoppinghögtiden Singles day.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

I dag den 11 november inträffar Singles day, vilket också har kommit att bli den största e-handelsdagen i världen. Den ursprungligen kinesiska shoppinghögtiden har också gjort e-handelsjätten Alibaba till vinnare.

Under de första nio timmarna under årets Singles day sålde Alibaba för 23 miljarder dollar, motsvarande 223 miljarder kronor, skriver Reuters. Därmed har man ökat försäljningen med 25 procent jämfört med samma tidsspann förra året.

Summan motsvarar också två tredjedelar av den amerikanska konkurrenten Amazons totala försäljning under det senaste kvartalet.

Reuters skriver dock att analytiker räknar med att totala dygnsförsäljningen för Alibaba troligtvis inte kommer nå upp till förra årets nivåer, då den kinesiska ekonomin för kinesiska konsumenter inte är lika stark som förra hösten.

Läs även: Larm om växande skräpberg efter kinesiska köprekord

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer