Annons

E-handelsraket till börsen och brittiska Kryrivalen som låter ai ställa diagnosen

En e-handelsboom väntar på börsen, både Desenio och Pricerunner är på väg mot noteringar. I veckans avsnitt av Digitalpodden analyserar den stekheta marknaden. 
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Någon gång under det första kvartalet kommer bild- och affischsajten Desenio genomföra en rekordstor e-handelsnotering i Sverige, till en värdering om minst 11 miljarder kronor. Men varför får inte allmänheten ta del av noteringen? 

Läs mer: Svenska e-handelsraketen Desenio noteras – värderas till 11 miljarder

Även prisjämförarsajten Pricerunner, med Nicklas Storåkers och Karl-Johan Persson som huvudägare, planerar notering inom ett par år. Värderingen lär i dagsläget uppgå till runt 4–5 miljarder kronor, erfar Di, efter en 60-procentig tillväxt i fjol. Nicklas Storåkers berättar hur de stöpte om bolaget och vad han anser om konkurrensen från Amazon. 

Läs mer: Karl-Johan Perssons e-handelsplattform växer kraftigt – siktar mot notering 

I dagens avsnitt tar vi även en närmare titt på det brittiska ai-baserade hälsobolaget Babylon Health, där investmentbolagen Kinnevik och VNV Global är delägare. VNV:s vd Per Brilioth ser Babylon Health som sitt nästa Avito, den ryska Blocket-kopian som såldes för många sköna miljarder. Men hur ser konkurrensen ut, och vad tycker Kry om ai-baserad vård? Vi reder ut. 

Läs mer: Musiknörden styrde om Lundinfamiljens bolag från rysk olja till teknik 

Vi berättar också om Silicon Valleys mest framgångsrika svensk, Ali Ghodsi. Doldisens mjukvarubolag Databricks värderas nu till 235 miljarder kronor och ska till börsen i USA inom ett par år. För Di Digital berättar han om hur Di väckte hans aktieintresse och gjorde honom rik, och vad Mark Zuckerberg sa som gjorde honom chockad till en början. 

Läs mer: Svenskens databolag tar sikte på USA-börsen – värderas till 235 miljarder: ”Vi har ett försprång”

Och om du inte kan få nog av tech-snack så finns det möjlighet att få sitt behov tillfredställt ikväll onsdag. Från klockan 20 är ni välkomna till ett eftersnack på appen Clubhouse. Förra veckan hade vi en intressant diskussion och fick en del värdefulla tips. Följ vår nyhetschef Ida Hansson Brusewitz där för att hitta rummet.

Lyssna på Digitalpodden här:

Länk till acast

 

Du hittar även Digitalpodden på Acast, Apple Podcasts och Spotify.

Har du lyssnat på Digitalpodden? Vad tyckte du? Ge oss gärna feedback! Vi finns på Twitter, Facebook och givetvis även på mejl: digital@di.se

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer