Annons

E-handelssnillen fyller på kassan – satsar på Europa

Divvits vd David Linell till vänster och Patrik Karlsson, kundansvarig.
Divvits vd David Linell till vänster och Patrik Karlsson, kundansvarig.
Lundabolaget Divvit, som utvecklar analysverktyg för e-handel, tar in närmare 11 miljoner kronor i riskkapital. Pengarna ska gå till expansion utanför Norden, främst i Tyskland och Storbritannien.
Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Öka textstorlek

Lundabolaget Divvit utvecklar och säljer analysverktyg för e-handel. Nu står det klart att man tar in 10,6 miljoner kronor i en nyemission. Större delen av kapitalet kommer från techentreprenörerna Gert Nordin och Erik Fischbeck.

Målet är att starka bolaget utanför den nordiska hemmamarknaden.

”Vi ska nå fler marknader, främst Tyskland och Storbritannien. Vidare ska vi bygga upp ett starkare utvecklingsteam”, säger Erik Fischbeck, som även är ordförande för Divvit (NTL). 

Vi är mycket glada över att få in Gert och Erik som delägare i bolaget.

Bolagets vd och medgrundare David Linell ser fram emot den internationella resan.

”Vi är mycket glada över att få in Gert och Erik som delägare i bolaget. Förutom kapital bidrar de med ett stort kontaktnät och värdefull erfarenhet av att bygga bolag, vilket vi kommer ha stor nytta av när vi nu växlar upp vår marknadslansering”, han.

Divvits analysverktyg hjälper e-handlare att överskåda vad det är som skapar försäljning och tillväxt. Verktyget analyserar data både från kundens egen e-handelssajt och en rad andra sajter, till exempel Adwords och Facebook.

Vi hjälper e-handlare att maximera avkastningen.

Divvit grundades 2015 och den första versionen av analysverktyget lanserades hösten 2016. För närvarande finns mer än 300 användare i över 25 länder. 

”Det finns idag över 3 000 olika marknadsföringsteknologier som e-handlare kan använda sig av, så givetvis är det oerhört svårt att välja mellan dessa. Jag har själv drivit bolag inom onlinemarknadsföring i tio år och känner till utmaningarna. Vi är en oberoende aktör som hjälper e-handlare att maximera avkastningen från sina marknadsföringsinvesteringar”, säger David Linell.

Divvit har cirka 20 ägare och har efter den senaste emissionen tagit in närmare 14 Mkr. 

Gert Nordin (NTL) är grundare av börsraketen Hexatronic Group där Erik Fischbeck (NTL) var en av bolagets nyckelpersoner och större ägare. De är idag främst verksamma som investerare och har bland annat nyligen investerat i e-handlaren Babyshop (NTL).

Läs mer: Qliro slutför försäljning av Lekmer till Babyshop

NTL-länkarna går till Nordic Tech List, en databas med investerarna, grundarna och bolagen i den nordiska tech-sektorn. Är du aktiv i branschen? Gå gärna in på NTL och ta kontroll över din profil.

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-post
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies